NASCAR

NASCAR: Kyle Busch dominant in Nationwide Chicagoland

JGR-coureur Kyle Busch reed op Chicagoland een dominante Nationwide-wedstrijd. Van de 200 ronden tellende wedstrijd reed Busch er maar liefst 195 op kop.

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

2013 Kyle Busch Chicagland

Kyle Busch grossiert in records.

Kyle Busch dominant in Nationwide Chicagoland
Kyle Busch blijft records verbreken. Op Chicagoland verbeterde hij het record van Dale Earnhardt Sr door maar liefst 195 ronden op kop te rijden. Earnhardt reed ooit eens in Charlotte maar liefst 194 ronden aan de leiding. In 261 Nationwide-starts behaalde Busch maar liefst 61 overwinningen. In totaal behaalde Kyle in de diverse door NASCAR gesanctioneerde series maar liefst 123 overwinningen.

De Penske Ford Mustangs van Joey Logano en Sam Hornish Jr. eindigden respectievelijk als tweede en derde. Met een derde plek komt Sam Hornish Jr. weer een stap dichter bij de Nationwide-titel. In de titelstrijd heeft Hornish Jr. nu 17 punten voorsprong op zijn naaste rivaal Austin Dillon.

Sam Hornish Jr: " In de puntenstand hebben we één punt gewonnen en dit moeten wij constant blijven doen. Op dit moment doen wij het goed. Ik heb geprobeerd mij niet op het kampioenschap te concentreren. Want dit is iets dat ik niet in de hand heb. Ik moet mij op mijzelf focussen en wij boeken goede vooruitgang. Alleen moeten we proberen de volgende maal nog een grotere stap te maken."

Uitslag
1.Kyle Busch Toyota 200 ronden
2. Joey Logano Ford 200 ronden
3. Sam Hornish Jr. Ford 200 ronden
4. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
5. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 200 ronden
6. Brian Vickers Toyota 200 ronden
7. Matt Kenseth Toyota 200 ronden
8. Parker Kligerman Toyota 200 ronden
9. Kevin Harvick Chevrolet 200 ronden
10. Nelson Piquet Jr. Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet