VLN

VLN: 500e Porschezege in de VLN

De combinatie Jochen Krumbach/Jörg Bergmeister/Lucas Luhr heeft in de 37-jarige geschiedenis van het kampioenschap de 500e klassezege behaald. Het team van Manthey Racing behaalde met de Porsche 911 GT3 RSR een fraaie dubbeloverwinning op de Nordschleife.

Tekst Willem J. Staat
Foto VLN

vln-2013-09-14-003

37 jaar VLN en 500 Porsche-overwinningen!

500e VLN Porschezege
Een fraaie dubbeloverwinning en de 500e Porsche klassezege in de VLN geschiedenis werden vandaag op de CV van Manthey Racing bijgeschreven. De wedstrijd werd door wisselvallige Eifel weersomstandigheden beheerst. Vanwege mist en regen moest de start meer dan een uur uitgesteld worden. Uwe Alzen pakte met een tijd van 9.32.913 in een BMW Z4 GT3 de pole. Een heftige regenbui gooide gedurende het eerste wedstrijduur het klassement geheel door elkaar. De beide ROWE SLS AMG Mercedes GT3's van Nico Bastian en Jan Seyffarth vielen aan de slechte weersomstandigheden ten prooi en moesten door crashes opgeven. Halverwege de wedstrijd kreeg de Manthey Porsche 911 GT3 RSR van
Krumbach/Bergmeister/Luhr de leiding definitief in handen en stond die niet meer af. Kort na het ingaan van het vierde wedstrijduur begon het opnieuw fel te regenen. Daarop besloot de wedstrijdleiding definitief met Code Rood af te breken. De combinatie Christian Menzel/Wolfgang Kohler eindigde met een GetSpeed Cup Porsche als tweede. De combinatie Adam Osieka/Steve Jans/Dominik Brinkmann ging, eveneens met een Porsche, als derde over de eindstreep. De BMW Z4 GT3 van Henry Walkenhorst/Ralf Overhaus/Daniela Schmid zag als vierde het zwartwit geblokt.

De Frikadelli Porsche van de combinatie Klaus Abbelen/Sabine Schmitz/Patrick Huisman eindigde als zevende algemeen.

In de Opel Astra OPC klasse pakte Mario Merten de klassezege. Hij reed vrijwel de gehele wedstrijd alleen. Bij de Clio's ging de overwinning naar de combinatie Dirk Groneck/Tim Groneck. De Toyota TMG GT86 Cup klasse leverde een overwinning op voor de combinatie Stefan Kenntemich/Dirk Heidmann/Kristian Vetter/Arne Hoffmeister.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet