V8 Supercars

V8 Supercars: 14e startplek voor Van Gisbergen/Bleekemolen in Sandown

Jeroen Bleekemolen en Shane van Gisbergen hebben zich voor de eerste Enduro-wedstrijd op Sandown als veertiende gekwalificeerd. De pole werd opgeëist door de FPR Ford Falcon van de combinatie Will Davison/Steve Owen.

Tekst Willem J. Staat
Foto  Tekno/PR

Jeroen Sandown
De combinatie Van Gisbergen/Bleekemolen kwalificeerde zich als veertiende.

Een Top 8 klassering was mogelijk geweest.

14e startplek voor Van Gisbergen/Bleekemolen in Sandown
Jeroen Bleekemolen heeft zich samen met Shane van Gisbergen in de Tekno Autosports VF Holden Commodore als veertiende geklasseerd. Voorafgaande aan de Sandown zijn er twee kwalificatiewedstrijden. Eén voor de vaste rijders en één voor de co-rijders. Helaas brak er tijdens de kwalificatiewedstrijd bij Jeroen Bleekemolen een aandrijfas, waarbij SVG voor de tweede wedstrijd als 26e van start ging. Geholpen door een crash en een furieuze inhaaljacht kwam Van Gisbergen als veertiende over de finish.

Jeroen Bleekemolen: "Onder wedstrijdomstandigheden voelde ik mij helemaal thuis. Ik heb me geamuseerd en ik kon de mensen voor mij bijhouden. Ik had een goede wedstrijd totdat de aandrijfas brak. Voor de Sandown 500 heb ik alle vertrouwen.Shane liet in de tweede wedstrijd zien dat wij over een erg sterke auto beschikken."

Shane van Gisbergen: "De auto was tijdens de kwalificaties gewoon niet goed genoeg. Tot het moment dat de aandrijfas brak deed Jeroen het erg goed door zijn positie te behouden. Tijdens de pauze deed het team fantastisch werk en ik kon als 26e starten. Voor de eerste bocht deed ik het rustig aan. Er was een behoorlijke crash maar ik ging ze allemaal voorbij. Veertiende was het beste dat wij konden behalen. Meer zat er gewoon niet in. Maar voor morgen ben ik er blij mee. Top 8 was voor ons mogelijk geweest maar Will Davison was een klasse apart. Toch was het voor ons een goed begin."

De kwalificatiewedstrijd werd opgeëist door de FPR Falcon van Will Davison. Daarachter volgen de Triple 8 Holdens van Whinchup en Lowndes. De tweede FPR Falcon kwalificeerde zich als vierde. Als gevolg van de startcrash zullen Maro Engel, Dean Fiore en Alex Davison vanuit de achterste regionen vertrekken.


Kwalificatie R2(tevens grid)
1. Will Davison Ford Falcon 23m19.2166s
2. Jamie Whincup Holden Commodore VF +5.6534s
3. Craig Lowndes Holden Commodore VF +6.2144s
4. Mark Winterbottom Ford Falcon +8.5295s
5. Chaz Mostert Ford Falcon +9.0362s
6. David Reynolds Ford Falcon +9.3283s
7. James Courtney Holden Commodore VF +9.8601s
8. Tim Slade Mercedes E-Klasse +10.2364s
9. Scott McLaughlin Holden Commodore VF +14.8995s
10. Todd Kelly Nissan Altima +17.0720s
11. Jason Bright Holden Commodore VF +17.6417s
12. Alexandre Premat Holden Commodore VF +18.3745s
13. Garth Tander Holden Commodore VF +18.6760s
14. Shane van Gisbergen Holden Commodore VF +19.2487s
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet