ADAC Formel Masters

ADAC Formel Masters: Alessio Picariello wint eerste race op Slovakia Ring, Visser en Dontje opnieuw in top tien!

Alessio Picariello heeft de eerste race van het ADAC Formel Masters weekend op de Slovakia Ring gewonnen. De Belg startte vanaf polepositie en die plek kwam nooit in gevaar. Marvin Dienst kwam als tweede over de streep, Ralph Boschung werd derde. Onze landgenoten, Beitske Visser, Indy Dontje en Stéphane Kox reden een ijzersterke inhaalrace.

Tekst: Philippe De Roeck

Na een sterke kwalificatie mocht Stéphane Kox als zevende van start gaan maar door een probleem moest ze vanuit de pitlane vertrekken. Kox moest zo als aller laatste starten en proberen de top tien te bereiken. Na een vlekkeloze start behield Picariello de leiding, Boschung leek een plekje te verliezen aan Gunther maar kon zijn tweede plek toch behouden. Maximilian Gunther had nog plannen met Boschung en probeerde hem op het einde van de eerste ronde voorbij te gaan. Ze maakten contact maar konden zonder schade de weg vervolgen. Gunther verloor wel wat plekken en Boschung was de aansluiting met de Picariello kwijt. Stéphane Kox had na twee ronden kunnen aanpikken achteraan het veld, Beitske Visser en Indy Dontje waren aan hun weg naar voren bezig.

Picariello had ondertussen al een grote voorsprong bij elkaar gereden, daarachter kwam Marvin Dienst korter bij Boschung. Met nog vijftien minuten te gaan naderde Dienst tot op de versnellingsbak van Boschung. Hij wist er na twee pogingen ook voorbij te gaan.
Beitske Visser bewees wederom haar klasse en lag halfweg de race al op een achtste plek. Indy Dontje zat wat in het verkeer en moest zowel aanvallen als verdedigen op een tiende plek.
De wedstrijd naderde zijn slot en Dontje kon zijn weg naar voren verder zetten. Hij naderde zienderogen op Callan O'Keeffe terwijl Beitske Visser de druk op Nicolas Beer opvoerde. Nicolas Beer was als elfde moeten starten na een gridpenalty en had nu de snelle Nederlandse dame onder de achtervleugel steken. Visser lijnde haar aanval mooi op en kwam binnendoor in de eerste bocht voorbij Beer. Beer sneed daarna opnieuw naar binnen waardoor hij weer de binnenkant had. De Deen ging wel te snel door de bocht en verloor de wagen. Einde verhaal voor Beer die vast zat in de grindbak, Visser had weer een plekje gewonnen.

Alessio Picariello reed onbedreigd naar winst voor Dienst en Boschung. Kort daarachter volgden Jason Kremer (4e) en Beitske Visser (5e). Indy Dontje kreeg het nog knap lastig in de laatste ronde maar hij deed het prima en wist zijn positie vast te houden. Dontje werd negende, Kox knap elfde!

Morgenvoormiddag start race twee, in de namiddag race drie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet