GT

GT: Wilhelmus voor DB Motorsport na zege in Slowakije

DB Motorsport wint in Slowakije

DB Motorsport heeft de vurig gewenste en zeer verdiende eerste zege in het ADAC GT Masters-seizoen 2013 op zak. Simon Knap en Jeroen den Boer kenden op de doorweekte Slovakia Ring een perfecte race in hun snelle BMW Z4. Vanaf de tweede startpositie nam Knap al gauw de leiding over om vervolgens snel aan de horizon te verdwijnen. Een uitstekende pitstop vergrootte de voorsprong waarna Jeroen den Boer de ene snelste ronde na de andere neerzette. De BMW was op diverse momenten in de race twee tot drie seconden sneller dan de achtervolgers, wat leidde tot een ruime voorsprong aan de finish.

Tekst en foto's: PR

Het duo kwalificeerde zich als tweede voor de openingsrace van het weekend maar op zaterdagmorgen kwam de regen met bakken uit de hemel. De omstandigheden waren dusdanig listig dat de organisatie besloot de coureurs een extra training van tien minuten te geven, zodat zij konden wennen aan de drijfnatte baan. Bovendien werd de race achter de safetycar gestart. Na een drietal ronden werd het veld losgelaten met Simon Knap op de tweede positie. Na enkele ronden passeerde hij de raceleider, om vervolgens met grote stappen weg te rijden bij de rest van het veld. Hij blikte terug: "Toen de safetycar het veld vrij liet, voerde ik de druk op raceleider Kechele op. Op het brede rechte stuk had ik meer snelheid en zo kon ik hem in de eerste bocht inhalen. Een perfecte race!"

DB Motorsport leidt de race

Met een flinke voorsprong gaf Knap tijdens de verplichte pitstop het stuur over aan teamgenoot Jeroen den Boer, die de marge verder wist te vergroten: "Toen ik de BMW overgedragen kreeg voor het tweede deel van de race, reed ik direct twee seconden sneller dan mijn achtervolgers. In de regen was de auto absoluut perfect. Zo goed is de BMW het gehele jaar onder natte omstandigheden nog niet geweest. In de slotfase, toen de baan opdroogde, werd het wat lastiger maar mijn voorsprong was groot genoeg. Ik heb op veilig gereden en het tempo iets verlaagd zodat we deze zege binnenhaalden."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet