Supercar Challenge

Supercar Challenge: Ook op zondag overwinning voor Short bij Superlights

130908 short

Martin Short heeft bij de Superlights op Zandvoort een dubbelslag geslagen. Na zijn overwinning in de race op zaterdag won de Engelsman ook op zondag de race, nadat Henk Thuis problemen had tijdens zijn pitstop en later in de race door remproblemen ook nog in de grindbak belandde. Achter Short eindigde Ko Koppejan op de tweede plaats en Robert de Graaff en Philippe Ribbens eindigden met hun Praga knap op de derde positie algemeen. In de Sport-divisie ging de overwinning naar Eric van den Munckhof, voor Rob Nieman en het duo Bédorf/Kars. Koploper in het kampioenschap Aart Bosman beleefde een dramatisch weekend, want na een uitvalbeurt in de race op zaterdag moest de Lotus-coureur ook de race op zondag voortijdig staken.

Tekst en foto's: Supercar Challenge

hoofdfoto

Bij de onder zonnige omstandigheden gestarte race had Martin Short evenals in de race op zaterdag de beste start. De Radical-coureur pakte meteen de eerste plaats voor Henk Thuis. Daarachter had Jurgen van Hover een goede start van de race. De bestuurder van de Norma M20F was begonnen op de zevende plaats maar ging op de vijfde positie de Tarzanbocht in. Voor de neus van Van Hover pakte Danny van Dongen in de eerste ronde de derde plaats over van Ko Koppejan.

130908 ribbens

Thuis zette hierna Martin Short meteen onder druk en slaagde er in de derde ronde in om de Engelsman in te halen. Achter de twee koplopers lagen Danny van Dongen en Ko Koppejan nog steeds op de posities drie en vier, maar daarachter was er een spannende strijd gaande. Jurgen van Hover stond namelijk onder zware druk van Philippe Ribbens en Tomas Vojtech en kon deze groep niet achter zich houden. Ook Wibo Rademaker ging aan de Norma voorbij.

Bij deze groep ontstond er hierna een spannend gevecht tussen Tomas Vojtech en Wibo Rademaker. Radical-coureur Rademaker was sneller maar kwam niet zomaar voorbij de Praga van Vojtech. Het duurde dan ook een paar ronden voordat Vojtech zijn meerdere moest erkennen in Rademaker. Rademaker kwam beter uit Bosuit en kon Vojtech in de Tarzanbocht uitremmen.

130908 koppejan

Na de pitstops was het toch Martin Short die ondanks zijn vele resultaatseconden de leiding in de race overnam. Henk Thuis moest namelijk na zijn pitstop aangeduwd worden en verloor hierdoor veel kostbare seconden. Achter de twee Radical SR8's lag Robert de Graaff na de pitstops op de derde positie, gevolgd door Ko Koppejan en Rick van Geffen. Danny van Dongen was na de pitstops door zijn resultaatseconden teruggevallen naar de zesde plaats.

Short kon hierna een gaatje slaan richting Henk Thuis, terwijl daarachter Ko Koppejan en Robert de Graaff fel met elkaar in gevecht waren. De Graaff lag op de derde positie, maar Koppejan drong flink aan en kon de Praga na een aantal ronden inhalen. Daarachter was het Danny van Dongen die Rick van Geffen inhaalde voor de vijfde positie.

130908 houthoofd

Short kreeg in de slotfase de race helemaal in zijn schoot geworpen. Henk Thuis kreeg namelijk te maken met remproblemen en schoot in de S-bocht rechtdoor het grind in. De Radical kwam vast te staan maar werd met behulp van een takelwagen terug op de baan gezet. Thuis liep hierbij wel meerdere ronden achterstand op en viel dus ver terug.

In de laatste ronden van de race werd de strijd om de derde plaats nog spannend tussen Robert de Graaff en Danny van Dongen. Van Dongen kwam snel dichterbij maar De Graaff kon zijn derde positie behouden en pakte hierbij bovendien de eerste plaats bij de Praga's. Voor De Graaff pakte Martin Short de overwinning, de tweede plaats ging naar Ko Koppejan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet