Formido Swift Cup

Swift Cup: Rademaker is de beste in de regen

480 start rademaker 1822

Jeffrey Rademaker heeft de eerste Formido Swift Cup race tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort gewonnen. De coureur van Coronel Racing had een goede start en werd niet meer bijgehaald door de rest. Verzijlbergen scoorde waardevolle punten op plek twee, Mossinkoff vocht zich naar plaats drie.


Tekst: Maarten Overdijk (twitter: @maartenoverdijk)
Foto's: Co van der Gragt en chris Schotanus

480 start 1845

Natte baan
Het is een natte zondagochtend op Circuit Park Zandvoort. De coureurs van de Formido Swift Cup kunnen dus de regenbanden weer tevoorschijn halen. Niet voor de eerste keer dit seizoen.

480 start 4340

Probleemloze start
Op poleposition staat Jeffrey Rademaker. Hij komt ook erg goed van zijn plek bij het doven van de lichten. Benjamin van den Berg verliest vanaf positie zes bijna alle plaatsen doordat hij zijn voorwielen gepositioneerd had op de witte streep van zijn startbox. Een leerzaam moment voor de Harders Plaza coureur.

Achter leider Rademaker sluiten Verzijlbergen, Mossinkoff en Werkhoven aan. Maar de man met het meeste vertrouwen is Boris Kolff. Hij ligt na de start op een vijfde plek, maar stoomt in de openingsronde knap door naar plek twee.

480 kolff verzijlbergen 4356

Driftend
Bij het ingaan van de tweede ronde hebben Verzijlbergen en Kolff het flink met elkaar aan de stok. Kolff speelt geen rol in het kampioenschap, maar toch neemt Verzijlbergen het risico om de aanval te openen. Via de combinatie Tarzanbocht/Gerlachbocht weet de kampioenschapsleider voorbij de jeugdige Kolff te komen, maar gaat daarna volledig dwars in de Hugenholtzbocht. Door het gas er vol op te houden weet hij zijn Swift recht te trekken en de tweede plaats veilig te stellen. Een gaaf staaltje racen!

480 van dam 4432

Van Dam leidt de tweede groep
Achter de top vijf is een groot gat naar Teun van Dam. Hij leidt de tweede groep halverwege de race met zijn 2011 model Swift. Achter hem rijden jongens als Benjamin van de Berg, Jos Veldboer en ook de ervaren Liroy Stuart.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet