NASCAR

NASCAR: Brad Keselowski blijft klasse apart in Nationwide Richmond

Penske-coureur Brad Keselowski was in Richmond andermaal een klasse apart. De Penske-coureur behaalde tijdens de 1000e(!) Nationwide-wedstrijd zijn vijfde seizoenszege. Tevens betekende het de 25e overwinning uit zijn carrière.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2013 Brad Keselowksi Burnout Richmond
Brad Keselowski blijft een klasse apart.

Keselowski berooft tegenstander genadeloos van de zege
In het zicht van zijn allereerste Nationwide-zege beroofde Brad Keselowski RCR Chevrolet-coureur Brian Scott genadeloos van de overwinning. Scott moet er zowat een gebroken hart aan overgehouden hebben. Van de 250 ronden tellende wedstrijd reed de RCR-coureur er maar liefst 239 op kop. Zelfs een dominante auto en een excellente pitcrew konden Scott in Richmond niet aan de zege helpen. Regan Smith eindigde in een Chevrolet als derde.
Bij de laatste twee herstarts bleek Keselowski duidelijk gewoon de betere rijder. Scott beschuldigde Keselowski ervan dat hij in de herstartzone te vroeg op het gas ging.

Brian Scott: "Wij waren nog niet eens bij de ingang van de pits of hij ging al op het gas en won zo drie wagenlengtes. Daarmee beroofde hij mij en Richard Childress Racing van de overwinning. En ook de fans werden van een spectaculaire finish beroofd.

2013 Brian Scott Richmond
Geen eerste Nationwide-zege voor Brian Scott.

Keselowski zag de zaken totaal anders: "Dit was nu één van die avonden waarbij het bij hem gewoon niet ging. Met mijn ervaring kan ik hem alleen maar vertellen dat je in de racerij soms alles toch goed doet maar dat je nog steeds niet wint. Dit is nu de wispelturigheid van de sport. De kaarten vielen gewoon niet zijn kant uit, maar de onze. Het bracht ook de zwakte van zijn team naar voren en daarvan konden wij profiteren. Wij gaven hem bij de herstart gewoon geen tweede kans. En dit was de sleutel voor ons succes!" aldus Keselowski

Keselowski's teamgenoot Sam Hornish kon zijn puntenvoorsprong in
de kampioenschapsstand op Austin Dillon met zes punten vergroten.

Uitslag
1. Brad Keselowski Ford 250 ronden
2. Brian Scott Chevrolet 250 ronden
3. Regan Smith Chevrolet 250 ronden
4. Kyle Busch Toyota 250 ronden
5. Trevor Bayne Ford 250 ronden
6. Sam Hornish Jr. Ford 250 ronden
7. Brian Vickers Toyota 250 ronden
8. Elliott Sadler Toyota 250 ronden
9. Ryan Reed Ford 250 ronden
10. Jamie McMurray Chevrolet 250 ronden

2013 Keselowksi Winnaar Richmond
25e Nationwide zege voor Brad Keselowski.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet