Supercar Challenge

Supercar Challenge: Overwinning voor Glynn Geddie bij eerste race GT-en Supersport-divisie

130907 geddie

McLaren-coureur Glynn Geddie heeft de eerste race van de GT-divisies en de Supersport-divisie tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort op zijn naam geschreven. De Schot pareerde in de beginfase meerdere aanvallen van Jan Versluis en reed hierna solide naar de overwinning. Bij de GT's ging de overwinning naar Jan van der Kooi en in de GTB-divisie naar Marcel van Berlo. In de Supersport-divisie ging de eerste plaats naar Luc de Cock.

Tekst en foto's: Supercar Challenge

De Super GT's hadden een spannende start, met het veld vier dik richting de Tarzanbocht. Het was Glynn Geddie die uiteindelijk op de eerste positie door de Tarzanbocht ging, gevolgd door Jaap van Lagen en Jan Versluis. Achter de kop was er meteen een touché tussen verschillende wagens, waarbij Craig Wilkins uit de GT-divisie in de grindbak belandde.

start

Van Lagen kwam na de start meteen onder druk te staan van Jan Versluis, die de Porsche in de eerste ronde alweer in kon halen. Versluis was hierna ontketend en noteerde de ronde hierna meteen de snelste rondetijd. Daarna pareerde Geddie, waarbij het overigens zoon Geddie is die dit weekend alleen rijdt, de rondetijden van Versluis en bleef het gat de ronden hierna rond de anderhalve seconde. Het tweetal aan kop was wel sneller dan de rest en kon de eerste ronden een voorsprong van meerdere seconden opbouwen. Bij de achtervolgers reed Jaap van Lagen op kop, gevolgd door Bob Herber, Henry Zumbrink en Peter Hoevenaars.

130907 versluis

Voor Roger Grouwels verliep de start van de race minder goed, want de Corvette-coureur moest al na drie ronden door technische problemen de pitstraat opzoeken. Bij nader onderzoek bleek de motor het begeven te hebben, waardoor het team in de nacht van zaterdag op zondag een nieuwe motor in de Corvette moet gaan monteren.

Achter de op de derde positie liggende Van Lagen was er in de beginfase een spannend gevecht tussen Bob Herber en Henry Zumbrink. De Volvo-coureur drong flink aan bij Herber, die zijn positie nog wel verschillende ronden kon behouden. Uiteindelijk lukte het Zumbrink in ronde twaalf om aan de Ferrari van Herber voorbij te gaan. Opvallend waren hierna de snelle rondetijden van Zumbrink.

130907 lanting

Na de pitstops had Glynn Geddie een solide voorsprong van dertig seconden, omdat zijn naaste concurrenten door hun resultaatseconden langer stil hadden moeten staan. Jan Versluis lag nog steeds op de tweede plaats, met vlak daarachter Martin Lanting op positie drie. Henry Zumbrink lag op de vierde plaats maar maakte meteen na de pitstops een spannend moment mee. Bij Pierre Etienne Bordet klapte namelijk voor de neus van ZUmrbink een band, waardoor Zumbrink voor het Scheivlak rechtdoor door het gras schoot. Zumbrink kon zijn bolide in bedwang houden en wel zijn weg vervolgen.

In de slotfase wijzigde de rangschikking in de Super GT-divisie niet meer, waardoor de overwinning ging naar Glynn Geddie. Jan Versluis eindigde op de tweede plaats en Martin Lanting en Bob Herber op positie drie. "In het begin kon ik Geddie nog wel bijhouden, maar toen de achterblijvers kwamen was ik hem kwijt. Geddie heeft zoveel lef bij het inhalen van achterblijvers, dat lukt mij gewoon niet", verklaarde Versluis na afloop. "Na de pitstops had Geddie door de resultaatseconden een flinke voorsprong dus toen was het eigenlijk een gelopen race."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet