Supercar Challenge

Supercar Challenge: Jan Versluis is McLaren's de baas op Zandvoort

130906 q versluis

Jan Versluis is erin geslaagd om de pole position te bemachtigen voor de eerste race van de Supercar Challenge powered by Dunlop tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort. De Ferrari-coureur bleef in de slotminuten beide McLaren's met achter het stuur Glynn Geddie en het duo Bailey-Schulz voor. De rijders van de GT-divisies en de Supersport-divisie hadden geluk, want terwijl de kwalificatie droog werd verreden kwam de regen meteen na de sessie met bakken uit de lucht.

Tekst en foto's: Supercar Challenge

Met nog drie evenementen te gaan is de spanning in de GT-divisies om te snijden. Dat was te merken in de kwalificatie, waar snel gereden werd en de snelste tijden dicht bij elkaar lagen. In het begin van de sessie waren het beide McLaren's die het veld aanvoerden, met Glynn Geddie voorop. Toch ging de pole position uiteindelijk niet naar een McLaren, want Jan Versluis dook met zijn Ferrari 458 GT2 in de slotminuten als enige coureur onder de 1 minuut 40. Met een tijd van 1:39.901 pakte Versluis daarmee de pole position. Achter de beide McLaren's eindigden Martin Lanting en Bob Herber op de vierde plaats, voor Jaap van Lagen op positie vijf. Kampioenschapsleider Roger Grouwels kwam niet verder dan de zesde plaats.

130906 hoevenaars

Grote afwezige in de kwalificatie was Henry Zumbrink met zijn Volvo S60 Silhouette. Bij Zumbrink ging in de vrije training na twee ronden de versnellingsbak kapot waardoor hij in de kwalificatie niet meer in actie kwam. Ook Peter Hoevenaars moest zijn Viper al in de vrije training met technische problemen naast de baan parkeren.

130906 q bordet

In de GT-divisie was Pierre Etienne Bordet de te kloppen man. De Volvo-coureur was lange tijd maar liefst drie seconden sneller dan zijn naaste concurrenten maar pakte in de laatste minuten toch maar net de pole position omdt Aaron Scott met de Viper GT3 nog aardig in de buurt kwam. Jan van der Kooi eindigde in deze divisie op de derde plaats, voor het duo Vanbellingen/Sluys op positie vier.


130906 q lemmens

In de GTB-divisie pakte het duo Lemmens/Quick met de KTM X-bow de pole position. Zij waren in de kwalificatie snel onderweg, want zij waren maar liefst anderhalve seconde sneller dan de mannen op positie twee, Charlie Frijns en René Wijnen. Patrick Lamster en Marc Neyens kwalificeerden zich op de derde plaats, voor Marcel van Berlo op positie vier. Daan Meijer kwalificeerde zijn Porsche op de vijfde plaats voor race 1.

130906 q luc

In de Supersport-divisie was Luc de Cock veruit de snelste man. De Lotus-coureur noteerde een razendsnelle tijd van 1:47.792 en was daarmee zelfs sneller dan veel rijders uit andere divisies. Zijn tijd was namelijk zelfs goed voor een twaalfde positie algemeen. Bas Schouten, dit weekend zijn BMW delend met Priscilla Speelman, noteerde de tweede tijd. De gebroeders Monster, het duo Bonneel/Quick en het duo Bogaerts/Van Soelen completeerden de top vijf en BMW-coureurs Ruud Olij en Andy Dam kwalificeerden zich op de posities zes en zeven.

dam

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet