Supercar Challenge

Supercar Challenge: Martin Short kaapt pole position voor neus Henk Thuis weg op Zandvoort

short

Martin Short heeft in de kwalificatie van de Superlights en de Sport-divisie van de Supercar Challenge tijdens de Trophy of the Dunes op Zandvoort de snelste tijd genoteerd. De Engelsman was met zijn Radical SR8 nipt sneller dan Henk Thuis. Bij de coureurs van de Sport-divisie noteerde Aart Bosman met zijn Lotus Exige de snelste tijd.

Tekst en foto's: Supercar Challenge

130906 q danny v dongen

De Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort kent dit weekend een druk programma waardoor de kwalificatie van de Superlights en Sport-divisie al voor de middag begon. De weergoden zijn Zandvoort vooralsnog goed gezind waardoor de sessie onder zonnige omstandigheden verreden werd. Bovenaan de tijdlijsten werd de kwalificatie weer een tweestrijd tussen Henk Thuis en Martin Short, waarbij laatstgenoemde in de laatste ronde uiteindelijk de pole position pakte. Danny van Dongen eindigde met zijn Praga R1 knap op de derde positie algemeen, met een tijd die maar drie seconden langzamer was dan de snelste Radical SR8. Bij de Praga's eindigden Robert de Graaff en Philippe Ribbens op de tweede plaats, voor Tomas Vojtech en Berry van Elk.


130906 q koppejan

Bij de Radical SR3's was de strijd om de pole position weer zeer spannend met de top drie binnen één seconde. Snelste man was hier Ko Koppejan, voor het duo Wijnen/Frijns en Van Geffen-Rademaker. Bij de CN type prototypes werd de snelste tijd gereden door Houthoofd (B)-van Hover, zij waren goed voor een zevende plaats algemeen.

130906 q bosman

In de Sport-divisie was Aart Bosman zoals bijna altijd dit seizoen de snelste man. De bestuurder van de opvallende Lotus Exige reed ditmaal een tijd van 1:53.021 en was daarmee ruim een seconde sneller dan Eric van den Munckhof in de Focus Sport. Achter Van den Munckhof eindigden het duo De Borst/de Kleijn, Wesley en Maurits Caransa en Rob Nieman op de posities drie tot en met vijf. Opvallende afwezige vandaag was Michael Verhagen. Bij zijn Honda S2000 ging gisteren op de testbank een aandrijfas kapot waardoor hij niet deel kon nemen aan de vrije training en kwalificatie. Men is momenteel nog druk bezig om een nieuwe aandrijfas te regelen maar Verhagen verwacht wel aan de races op zaterdag en zondag deel te kunnen nemen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet