Formule 1

F1: Robin Frijns: “Je kon ’t zien aankomen”

spa13-vrijdagochtend-19

Gisterenavond kwam het nieuws dat Sauber in 2014 niet doorgaat met Robin Frijns als reservecoureur. Het Zwitserse team heeft besloten om de optie op het vervolgcontract met Frijns niet op te nemen. "Het is heel vervelend", zei Frijns vanochtend tegen Autosport.nl. "Maar je kon 't zien aankomen."

Tekst en foto: Mattijs Diepraam

De optie die beide partijen op een vervolg in 2014-'15 hadden, zou op 14 september verlopen. Gisteren meldde Sauber aan Frijns dat het van zijn kant die optie niet zou opnemen. "Het verbaast me niet. Je zag 't natuurlijk aankomen sinds Sauber in gesprek is met die Russen. Sauber heeft 't geld hard nodig, dus ik snap 't wel. Maar hier was ik inderdaad bang voor."

"Ik heb geen plan nu. We voeren wat gesprekken in de F1-wereld, maar dat is 't." Of hij ook aan het rondkijken is in de GP2? "Nee, niet bepaald. Dat ligt niet aan de auto, want die kun je altijd naar je hand zetten. Maar ik heb altijd vraagtekens gehad bij de zin van de GP2 als serie."

Dat Frijns dit weekend niet op Monza actief is in de GP2, staat overigens los van de verbroken verbintenis met Sauber. "Nee, dat gaat zoals het altijd dit seizoen is gegaan. Hilmer Motorsport belt me in de week voordat er weer een GP2-weekend aankomt. Ik heb dus ook geen idee of ik later dit jaar nog in actie kom."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet