Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Rowland schrijft tweede overwinning bij

BX5C7969

De tweede race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup viel ook ten prooi aan de Britse Oliver Rowland voor het Nederlandse MP Manor Motorsport. Het werd opnieuw een start tot finish ronde voor de jonge Brit, waarbij hij op dit podium werd vergezeld door Esteban Ocon (ART Junior Team) en Jack Aitken (Fortec Motorsport).

Tekst: Claire Dubbelman
Foto's: Chris Schotanus

CY7H8773

De tweede race van de NEC op het circuit van Most begon om 9.35 op zondagmorgen. Steijn Schothorst had duidelijk de beste start vanaf zijn derde plek, maar zag dit voordeel verloren gaan in de eerste bocht, toen hij aan de verkeerde kant van Rowland zat en voorbij gereden werd door Jack Aitken. De absolute winnaar van de eerste bocht werd Lotus coureur Esteban Ocon, die als tweede doorkwam na vanaf een zesde plek te zijn gestart.

Rowland reed voor het team uit Westmaas zijn eigen race, zonder enige druk van zijn concurrenten te voelen. Het spannendste gevecht van de wedstrijd vond plaats tussen Steijn Schothorst en zijn Colombiaanse teamgenoot Oscar Tunjo voor de vierde plaats. Schothorst verdedigde met verve en pakte zo belangrijke punten voor het kampioenschap.

De snelle start van Matt Parry werd door de sportcommissarissen beoordeeld als te snel en beloond met een drive through penalty. De jonge Brit die aan dit weekeind begon met een monstervoorsprong van 121 punten, zag door middel van deze straf zijn voorsprong nog verder slinken. Nadat hij zijn straf inloste kwam hij terug op een dertigste plaats, wat hem net als de race van gisteren nul punten bracht. Met een zeer slechte uitgangspositie voor de derde race op het circuit van Most lijkt het onmogelijk voor Parry om de titel al in Tsjechie veilig te stellen.

De derde en laatste race tijdens de Truck Grand Prix op Most vindt plaats om 16.05 op zondagmiddag 1 september.

BX5C8258

Resultaat Race 2:
1. Rowland in 26 minuten 10.002 seconden,
2. Ocon + 4.899,
3. Aitken +8.472,
4. Schothorst + 12.006,
5. Tunjo + 12.689,
6. Olsen +13.033,
7. Malja +14.036,
8. Pizzitola +20.001,
9. Albon +21.353,
10. Sathienthirakul +24.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet