NASCAR

NASCAR: Matt Kenseth en Kasey Kahne zorgen voor spektakel in Bristol. Montoya 3e

De wedstrijd op Bristol zag een herhaling van de races in Kansas en Las Vegas waar Kasey Kahne(JGR Toyota) en Kasey Kahne(HMS Chevrolet) met elkaar om de hoogste eer streden. Kenseth behaalde op Bristol zijn vijfde seizoensoverwinning en verwierf daarmee een wildcard voor "The Chase".

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2013 Kenseth Kahne duel Bs 2
Fair en adembenemend duel op Bristol tussen Matt Kenseth en Kasey Kahne.

Matt Kenseth en Kasey Kahne zorgen voor spektakel in Bristol.Montoya derde
Met zo goed als versleten banden en een vrijwel lege brandstoftank slaagde JGR-coureur Matt Kenseth erin om Hendrick Motorsports-coureur Kasey Kahne te verslaan. Voor Kenseth betekende het zijn derde overwinning op Bristol en de 29e uit zijn carrière. Kenseth kreeg de zege niet bepaald cadeau. In de slotfase reed Kahne meerdere malen naast de Toyota maar slaagde er niet in om zijn neus voorbij te steken. Hoewel Kahne eerder dit jaar bij verschillende incidenten met JGR-Toyota's betrokken was, bleef de Hendrick Motorsports-coureur correct racen. "Ik rijd geen mensen van de baan af" verklaarde Kahne na afloop.

Matt Kenseth: "Met nog acht ronden te gaan waren wij waar we wilden wezen. Ik wist niet wat er ging gebeuren.. Op deze baan is er één snelle ""groove" en ik wist dat ik hem niet aan de buitenkant moest laten. In Turn 3 was hij bijna aan mij voorbij. Ik moest heel hard rijden om ervoor te zorgen dat hij niet voor me kwam. Toen ik in Turn 4 rubber verloor gebeurde het bijna. Er was niet veel plek daar. Een intense wedstrijd. Kasey heeft een goede reputatie. Werkelijk een cleane en faire racer!"

2013 Dale Jr. Bristol 2
Een tiende plek voor Dale Jr. in Bristol.

Kahne verklaarde dat hij Kenseth niet kon passeren zonder beiden daarbij in moeilijkheden gekomen zouden zijn."Matt deed het uitstekend door zo dicht mogelijk tegen de muur te rijden. Ik probeerde alleen maar snelheid te maken. Ik denk dat wij over een betere auto beschikten. Wij zaten op de juiste strategie maar wij konden er gewoon niet voorbij. Er waren een paar kansen en ik voelde hem ook aan de rechterkant. Maar het lukte gewoon niet. Het is natuurlijk een teleurstelling om hier niet te winnen. Wij gingen niet best van start maar het team nam een paar goede beslissingen en op het einde was onze strategie perfect. Qua punten was het voor ons een fantastische avond. Maar ik was hem toch graag gepasseerd" aldus Kahne

Juan Pablo Montoya behaalde zijn beste seizoensresultaat. "Ik hoopte werkelijk dat ze elkaar in de witte vlag ronde van de baan zouden rijden" verklaarde de Earnhardt Ganassi-coureur na afloop.

2013 Pitroad
Geen snelle pitstop voor No. 83 dus.

Een 10e neutralisatie voor "debris" in de 439 reduceerde "The Chase" kansen voor regerend kampioen Brad Keselowski aanzienlijk. Nog voordat bij de herstart in de 447e ronde het licht op groen ging reden Brian Vickers en Denny Hamlin tegen elkaar en dit bracht een kettingreactie teweeg. Keselowski viel naar de 30e plek terug En in de huidige puntenstand zelfs naar de 11e.
Na een vier minuten durende rode vlag onderbreking stormde Montoya vanaf de vierde naar de tweede plek en zette de jacht op Kenseth in. Met vers rubber en een volle tank passeerde Kahne Montoya in de 473e ronde. Voor de overwinning kwam Kahne echter 0.188 secs. te kort.

Uitslag
1. Matt Kenseth Toyota 500 ronden
2. Kasey Kahne Chevrolet 500 ronden
3. Juan Pablo Montoya Chevrolet 500 ronden
4. Brian Vickers Toyota 500 ronden
5. Joey Logano Ford 500 ronden
6. Paul Menard Chevrolet 500 ronden
7. Jeff Gordon Chevrolet 500 ronden
8. Marcos Ambrose Ford 500 ronden
9. Greg Biffle Ford 500 ronden
10.Dale Earnhardt Jr. 500 ronden

2013 Burnout Bristol Kenseth 2
Mooie burnout van Matt Kenseth.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet