NASCAR

NASCAR: Kyle Busch zet zegereeks in Nationwide-series voort. 60e overwinning!!

Kyle Busch heeft in Bristol zijn onstuitbare zegereeks in de Nationwide-series voortgezet. De JGR-coureur gaf Penske-coureur Brad Keselowski het nakijken en behaalde een record 60e overwinning.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2013 Busch Keselowski NW Brisotl
Prachtig duel tussen Kyle Busch en Brad Keselowski in Bristol.

Busch zet zegereeks in Nationwide-series voort. 60e overwinning!
Op de korte 0.533 mijl oval van Bristol behaalde Kyle Busch zijn negende seizoensoverwinning en de 60e in zijn carrière. In de diverse NASCAR-klasses won Busch maar liefst 15 maal op Bristol! Afgelopen woensdagavond zegevierde Busch al in de Camping World Truck Series. In de kwalificatie van de NASCAR Sprint Cup plantte Busch zijn Toyota in de muur en gaat in de Sprint Cup wedstrijd vanavond als laatste van start.

Kyle Busch: "Van de drie races moet je er toch minstens twee winnen! Ik heb vanavond weer genoten. Het is natuurlijk ontzettend "cool" om aan de kop te starten en vele ronden aan de leiding te rijden en om met Brad Keselowski om de overwinning te vechten. Ook het passeren van Kyle Larson na een herstart deed mij goed. Of ze mij nu toejuichen of uitfluiten.(Velen juichten tijdens de Sprint Cup crash in de kwalificatie....) het kan mij niet schelen. Wij zijn hier om races te winnen en dat probeer ik zaterdagavond weer te doen." Van de 250 ronden tellende wedstrijd reed Busch er maar liefst 228 aan de leiding.

Brad Keselowski: "Wij zaten er dichtbij maar wij kwamen gewoon te kort.Ik beschikte ook nog niet eens over voldoende snelheid om er echt voorbij te komen." Austin Dillon eindigde als derde gevolgd door Justin Allgaier en Kyle Larson.

De leiders in de puntenstand van het kampioenschap kenden de nodige problemen. Sam Hornish Jr. staat nog wel aan de leiding maar verloor een ronde nadat hij de muur getoucheerd had en Elliott Sadler kampte met een slechte wegligging waardoor hij naar de tiende plek terugviel. Sadler eindigde als tiende en Hornish Jr. als twaalfde.Recordhouder Busch verklaart het succesrecept als volgt: "Voorbereiding, werkplaats en training."

2013 Busch NW Bristol 2
60e Nationwide-overwinning van Kyle Busch in Bristol. Dit record zal nog wel enkele malen door Busch verbeterd gaan worden.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 250 ronden
2. Brad Keselowski Ford 250 ronden
3. Austin Dillon Chevrolet 250 ronden
4. Justin Allgaier Chevrolet 250 ronden
5. Kyle Larson Chevrolet 250 ronden
6. Trevor Bayne Ford 250 ronden
7. Ty Dillon Chevrolet 250 ronden
8. Kasey Kahne Chevrolet 250 ronden
9. Brian Scott Chevrolet 250 ronden
10.Elliott Sadler Toyota 249 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet