Racing Shows

Groeten uit: Classic Wings and Wheels Gala

1

Het twee jaarlijkse auto en vliegtuig evenement, het Classic Wings and Wheels Gala vond afgelopen weekend weer plaats op het snelle beton van de vliegbasis Gilze Rijen in Brabant. De combinatie van historische auto's en vliegtuigen is een magische beleving. Chevrolet Mustangs op de grond en een P51 Mustang in de lucht.

2


Tekst en foto's: Erik van der Schaaff


3


Een constante stroom van demo's met Ferrari's, Maserati's, De Tomaso's werd gevolgd door Porsches en een grote groep Engelse auto's. De oudste auto op het circuit was een T-Ford uit begin 1920.


4

 

Hoogtepunten op deze dag zijn er velen. Zeldzame Ferrari's, snelle Porsches, ongedempte racers die eindelijk hun volle geluid mogen prijsgeven. Frits van Eerd die de BAR Honda en Marijn van Kalmthout die de Benetton de sporen geven.

5

Dit in schril contrast met de zweefvlieger, die een doodstille aerobatics demonstratie gaf.

 

6

 

Ferrari tegen Jaguar. Menige race in de jaren vijftig en zestig draaide hier op uit.


7

Jonkheer Gijs van Lennep werd herenigd met een dikke RSR in de Martini kleuren. Hij toonde wederom aan nog steeds snel te zijn. Voorts was hij aanwezig in zijn hoedanigheid als beschermheer van het 'Zeldzame Ziekte Fonds'.


8


Liefhebbers aan het werk. Het speaker-team dat het uitlaat geluid van de Porsche RSR ook nog eens via de omroepinstallatie laat galmen.


9

Onze fotograaf stond ineens oog in oog met de auto waarmee zijn huisarts hem als 12-jarige naar de eerstehulp van het Harderwijker ziekenhuis reed, toen hij een paar tenen gebroken had.


10

 

Zoals elke eerdere editie was er ook dit jaar een goed doel gekoppeld aan het Gala. Dit keer stond het Zeldzame Ziekte Fonds in de spotlights. Aan het eind van de dag kon Henk Janus namens de organisatie van het Classic Wings and Wheels Gala een cheque van € 50.000 overhandigen aan Charles Ruijgrok.


11

De serene rust keerde pas laat terug op de basis.


12

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet