Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Overwinningen voor McLaren en Mercedes op Slovakia Ring

file19011620130818 FIA GT Slovakia 09 d240
Sebastien Loeb Racing won de Qualifying Race op zondagochtend

McLaren en Mercedes waren dit weekeinde op de Slovakia Ring het sterkste in de vierde ronde van de FIA GT Series. In de Qualifying Race was er een overwinning voor Sebastien Loeb Racing, terwijl HTP Gravity Charouz in de afsluitende Main Race als winnaar over de streep kwam. De grote winnaar van het weekeinde was echter Belgian Audi Club Team WRT. Het Belgische team in de laatste race het volledige Pro Cup podium voor zich op te eisen en vergroot zo de voorsprong op de concurrentie in de titelstrijd.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: PR


Bij de start van de eerste van de twee races op zondagmorgen wist Alvaro Parente bij de start al naar de tweede plaats door te stoten, achter de van pole vertrokken Audi van René Rast. Rast wist een voorsprong van vier seconden op te bouwen, maar zag zijn voorsprong in rook opgaan toen de safety car op het circuit kwam om de hulpdiensten de mogelijkheid te geven de gestrande BMW van Armaan Ebrahim te bergen. Het lukte echter niet om de BMW snel weg te takelen doordat de takelwagen in de zachte bodem dreigde weg te zakken en uiteindelijk bleef de safety car bijna een kwartier op de baan.

Toen de safety car weer naar binnen dook ging net de pit window open en een groot aantal teams kwam dan ook achter de safety car aan mee de pits in. De top vijf bleef langer op de baan en nadat ook zij hun verplichte stop hadden gemaakt bleek de leiding ongewijzigd. Niki Mayr-Melnhof lag nog steeds aan de leiding, voor Sebastien Loeb. Alon Day in de Mercedes lag op de derde plaats, net voor Peter Kox.

Al snel wist Loeb Mayr-Melnhof te passeren en de Oostenrijker leek terug te gaan vallen tot achter Day, Kox en Ortelli. Hij gaf echter niet op en kon tot een ieders verbazing weer aansluiten bij Loeb. Loeb liet de Audi echter niet passeren, waardoor ook Mercedes-coureur Day weer aansloot. Day wist Mayr-Melnhof uiteindelijk wel in te halen maar hij raakte de Audi, die daardoor de grindbak in schoof en enkele plekken verloor. Vijf minuten voor tijd wist Ortelli Kox nog te passeren in de strijd om de derde plaats. Doordat Day vervolgens nog een drive-through kreeg wisten Ortelli en Kox nog een plek te winnen, maar het tweetal kon Loeb niet meer bedreigen.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet