NASCAR

NASCAR: Allmendinger wint Nationwide Mid Ohio. Prachtig resultaat Team Penske

A.J. Allmendinger, vorig jaar tijdelijk in ongenade gevallen vanwege het onschuldige gebruik van een ADHD-tabletje, stelt teambaas Roger Penske niet teleur. Allmendinger behaalde op Mid Ohio na Road America zijn tweede Nationwide-zege dit seizoen met de Penske Ford Mustang.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2013 Allmendinger MO
A.J. Allmendinger maakt het door Roger Penske in hem gestelde vertrouwen geheel waar. Tweede Nationwide-zege dit seizoen!

Allmendinger wint Nationwide Mid Ohio. Prachtig resultaat Team Penske
A.J. Allmendinger behaalde, na Road America, zijn tweede Nationwide-zege dit seizoen. In de slotfase leek de zege even in gevaar te komen toen Kenny Habul in de allerlaatste ronde van de baan spinde. Het leidde tot een neutralisatie waardoor de wedstrijd enkele ronden verlengd werd. Hij versloeg polesitter Michael McDowell. Teamgenoot Sam Hornish Jr. eindigde als derde gevolgd door Max Papis en Brian Vickers.


2013 Kelly Mid Ohio
Owen Kelly kwam voor een goede klassering iets aan ervaring tekort.

Vanaf de tweede startplek nam Allmendinger al na acht ronden de leiding. In de 93 ronden tellende wedstrijd reed de Penske-coureur ruim 73 ronden op kop. Michael McDowell reed slechts 8 ronden aan de leiding. Met een derde plek nam Sam Hornish Jr. wederom de leiding in de puntenstand. De Penske-coureur heeft nu een voorsprong van ruim dertien punten op Austin Dillon. Het verschil in de Top 5 van het kampioenschap bedraagt slechts 18 punten.

De Australiër Owen Kelly liet met de JGR No 54 Toyota een uitstekende indruk achter. Hij was constant in de Top te vinden. Door een spin in de slotfase viel hij naar de 22e plek terug.


2013 Sam Hornish Jr Mid Ohio
Sam Hornish Jr. staat voor Penske weer aan de leiding van het kampioenschap.

Uitslag
1. A.J. Allmendinger Ford 94 ronden
2. Michael McDowell Toyota 94 ronden
3. Sam Hornish Jr. Ford 94 ronden
4. Max Papis Chevrolet 94 ronden
5. Brian Vickers Toyota 94 ronden
6. Elliott Sadler Toyota 94 ronden
7. Marcos Ambrose Ford 94 ronden
8. Justin Allgaier Chevrolet 94 ronden
9. Trevor Bayne Ford 94 ronden
10. Jeremy Clements Chevrolet 94 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet