Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Réne Rast op FIA GT pole position in Slowakije

2013 Slovakia WRT12 SRO

Ondanks de klachten over de Balance of Performance die in het nadeel zou zijn van de Audi R8 LMS ultra wist Audi-coureur René Rast vanmiddag op de Slovakia Ring toch de pole te veroveren voor de vierde ronde van de FIA GT Series. De Duitser was in de kwalificatie twee tienden sneller dan de eerste van de twee Sebastien Loeb Racing McLarens en bezorgde Audi de eerste pole sinds de openingsrace van het seizoen in Nogaro.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto: PR

Na de 24-uursrace op Spa is er veel te doen geweest over de Balance of Performance van de Audi's, maar op de Slovakia Ring was er nog geen verandering aangebracht door SRO en de FIA. Voor Phoenix Racing was het reden genoeg om de auto van Enzo Ide en Anthony Kumpen terug te trekken. "Als we deelnemen willen we ook de kans hebben om voor de overwinning te strijden. Momenteel is dat onder normale omstandigheden niet mogelijk," zei Phoenix teambaas Ernst Moser.

Belgian Audi Club Team WRT probeerde de Balance of Performance issues te vermijden door in Slowakije met de 2012-specificatie van de Audi aan de start te komen en vanaf de eerste vrije training zaten de Audi's dan ook vooraan in het veld met als uiteindelijke resultaat de pole position voor René Rast en zijn teamgenoot Niki Mayr-Melnhof.

2013 Slovakia BlancpainReiter24 SRO

In de allesbeslissende Superpole eindigden vanmiddag vier auto's binnen vier tiende van een seconde, maar omdat Mike Parisy en Alvaro Parente niet op tijd aan hun Superpole-ronde begonnen werden de beide McLarens na afloop uit de uitslag gehaald, net als de Audi van de huidige leider in het kampioenschap, Laurens Vanthoor. Het drietal zal vanaf de plaatsen 8, 9 en 10 beginnen. 

De Lamborghini Blancpain Reiter Lamborghini van Peter Kox en Stefan Rosina schoof door de straffen van de Sebastien Loeb Racing McLarens op naar de eerste startrij. Achter de Audi en de Lamborghini start de HTP Gravity Charouz Mercedes SLS AMG GT3 van het duo Andreas Simonsen en Sergey Afanasiev als derde. Simonsen was de snelste Pro-Am rijder.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet