NASCAR

NASCAR: Dubbeloverwinning voor Team Penske in Nationwide Watkins Glen

Team Penske behaalde met de coureurs Brad Keselowski en Sam Hornish Jr. een fraaie dubbeloverwinning op Watkins Glen International. Keselowski behaalde zijn 24e Nationwide-overwinning en de vierde dit seizoen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2013 Keselowski Watkins Glen
Prachtige Nationwide-overwinning van Brad Keselowski op Watkins Glen.

Dubbeloverwinning voor Team Penske in Nationwide Watkins Glen
Brad Keselowski behaalde voor het vierde achtereenvolgende jaar de Nationwide-zege op Watkins Glenn International. Tevens was het zijn 24e Nationwide-overwinning en de vierde dit seizoen. Keselowski versloeg zijn teamgenoot Sam Hornish Jr. met 1.418 secs. voorsprong. Achter de beide Penske Ford Mustangs volgden Regan Smith en Elliott Sadler.Zodra winnaar Keselowski achter het stuur van zijn Penske Ford Mustang kruipt, is hij ervan overtuigd dat hij kan winnen.

Keselowski: "Je weet dat ze allemaal snel zijn, maar met alle wedstrijddrama's probeer je voor een overwinning te overleven. En dit deden wij vandaag!" Keselowski was al blij genoeg dat hij teamgenoot Sam Hornish Jr. in de slotfase achter zich wist te houden.

Keselowski: "Eerlijk gezegd was ik ervan overtuigd dat hij mij zou verslaan want ik maakte nogal wat foutjes. Ik probeerde geen al te grote te maken en dit pakte goed uit."Teamgenoot Sam Hornish Jr. oefende de laatste vijf ronden behoorlijk wat druk uit maar kwam uiteindelijk gewoon te kort.

2013 Race Watkins Glen
Team Penske was ontzettend sterk in de Nationwide-wedstrijd op Watkins Glen. Hornish Jr en Joey Logano rijden nog op kop. Keselowski volgt in derde positie.

Sam Hornish Jr: "In Turn 1 probeerde ik hem er verschillende malen uit te remmen maar ik kwam er nooit genoeg dichtbij om er voordeel bij te behalen. En met nog maar drie ronden te gaan, ging ik in de Busstop wel erg dwars. Met een 1-2 overwinning was het voor de Penske-organisatie natuurlijk een prachtige dag. Recentelijk hebben we toch wel iets laten liggen maar zodra ik weer aan de leiding van het kampioenschap sta komt het weer goed." Het verschil tussen Sam Hornish Jr. en RCR-coureur Austin Dillon, die het kampioenschap leidt, bedraagt nog maar drie punten. Dillon eindigde met een speciaal voor Watkins Glen gebouwde Chevrolet slechts als twaalfde.

Vanwege "debris" werd de wedstrijd in de 58e ronde geneutraliseerd en daardoor zagen de koplopers Joey Logano en Justin Allgaier hun 20 seconden voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Allgaier ging direct naar binnen maar Penske-coureur Joey Logano speculeerde op nog een neutralisatie en besloot buiten te blijven. Na de herstart in de 62e ronde vormde zich een treintje van drie Penske Mustangs, aangevoerd door Joey Logano. In de 66e ronde ging Keselowski zowel aan Hornish Jr. als Logano voorbij. Keselowski en Hornish Jr. bouwden een voorsprong van meer dan acht seconden op Logano op. Uiteindelijk strandde Logano in het zicht van de finish zonder brandstof en werd als 21e geklasseerd.

2013 Austin Dillon Watkins Glen
Austin Dillon eindigde slechts als twaalfde met deze speciaal door RCR gebouwde Chevrolet Camaro voor Watkins Glen!

Kyle Busch verknalde zijn wedstrijd direct bij de start door in de rondte te gaan en werd vervolgens in het startgedrang nog eens aangereden. Busch verloor meer dan vijf ronden en werd als 24e geklasseerd.

Uitslag
1. Brad Keselowski Ford 82 ronden
2. Sam Hornish Jr. Ford 82 ronden
3. Brian Vickers Toyota 82 ronden
4. Regan Smith Chevrolet 82 ronden
5. Elliott Sadler Toyota 82 ronden
6. Parker Kligerman Toyota 82 ronden
7. Justin Allgaier Chevrolet 82 ronden
8. Cole Whitt Chevrolet 82 ronden
9. Nelson Piquet Jr. Chevrolet 82 ronden
10. Trevor Bayne Ford 82 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet