IndyCar

Indycar: Charlie Kimball behaalt eerste Indycar-zege in Mid Ohio

Ganassi-coureur Charlie Kimball heeft in Mid Ohio zijn allereerste Indycar-zege behaald. Simon Pagenaud en Dario Franchitti eindigden resp. als tweede en derde. In veertien wedstrijden behaalden maar liefst negen verschillende coureurs dit jaar een zege in de IZOD Indycarseries.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2013 Winnaar CK Mid Ohio

Prachtige overwinning voor Charlie Kimball op Mid Ohio.

Charlie Kimball behaalt eerste Indycar-zege in Mid Ohio
Van de 90 ronden tellende wedstrijd reed Kimball er met zijn Ganassi Dallara Honda er maar liefst 46 op kop. De beslissing viel eigenlijk in de 73e ronde toen de Fransman Simon Pagenaud na zijn laatste reguliere pitstop door Kimball werd gepasseerd. Op koude banden kon Pagenaud dan ook nauwelijks weerstand bieden. Charlie Kimball: "Simon bevond zich op dezelfde strategie en ik kwam precies op het verkeerde moment in het verkeer terecht. Het betekende dat hij voor ons de pit uitkwam. Maar wij beschikten over momentum en ik kon de beslissende inhaalmanoeuvre maken." Pagenaud eindigde 5.543 seconden achter Kimball. Voor de Fransman was het na Race 2 in Detroit zijn tweede podium. Achter Pagenaud volgden Dario Franchitti, Will Power, Ryan Hunter Reay en Helio Castroneves.

2013 Helm Graham Rahal Pocono
De prachtige helm van Graham Rahal. Zijn peetoom is immer Jack Hanna, een bekende Amerikaanse dierenexpert en eigenaar van de Mid Ohio Zoo.

Voor Castroneves was een zesde plek voldoende om zijn voorsprong in de puntenstand van het kampioenschap wederom te vergroten. Het was de eerste Indycar-wedstrijd zonder neutralisaties sinds augustus 2012. Simon Pagenaud: "Ik moet zeggen dat Charlie Kimball vandaag fantastisch werk geleverd heeft. Ik heb alles gegeven. Maar Charlie en het Ganassi Team waren gewoon sterker. Op de thuisbasis van Honda is dit natuurlijk ook fantastisch met drie Honda-aangedreven auto's op de eerste drie plaatsen.

Dario Franchitti behaalde in Mid Ohio zijn zesde achtereenvolgende podiumresultaat. De laatste vier jaar eindigde de Schot constant in de Top 4. Penske-coureur Helio Castroneves eindigde in 13 van de 14 IZOD Indycarwedstrijden tot nu toe in de Top 10. Winnaar Charlie Kimball is overigens de enige Indycar-coureur die als suikerpati├źnt over een racelicentie beschikt.
2013 Startgedrang Mid Ohiio
Startgedrang in Mid Ohio

Uitslag

1. Charlie Kimball Dallara Honda 90 ronden
2. Simon Pagenaud Dallara Honda 90 ronden
3. Dario Franchitti Dallara Honda 90 ronden
4. Will Power Dallara Chevrolet 90 ronden
5. Ryan Hunter Reay Dallara Chevrolet 90 ronden
6. Helio Castroneves Dallara Chevrolet 90 ronden
7.Scott Dixon Dallara Honda 90 ronden
8. Justin Wilson Dallara Honda 90 ronden
9. Marco Andretti Dallara Chevrolet 90 ronden
10. James Hinchcliffe Dallara Chevrolet 90 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet