NASCAR

NASCAR: Kasey Kahne berooft teamgenoot Jeff Gordon van de zege in Pocono

Hendrick Motorsports-coureur Kasey Kahne sloeg twee ronden voor het einde keihard toe en versloeg zijn teamgenoot Jeff Gordon bij de laatste herstart op Pocono. Voor Kahne betekende het zijn tweede Sprint Cup-overwinning dit seizoen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2013 Pocono Winnaar KK
Kasey Kahne beroofde Jeff Gordon op zijn 42e verjaardag van de overwinning.

Kasey Kahne berooft teamgenoot Jeff Gordon van de zege in Pocono
Een overwinning zou voor de 42-jarige Jeff Gordon een pracht verjaardagscadeau zijn geweest maar teamgenoot Kasey Kahne sloeg tijdens de twee ronden durende eindsprint keihard toe en versloeg teamgenoot Jeff Gordon die het alweer 20 races zonder overwinningen moet stellen. Jeff Gordon: "Eigenlijk had ik de wedstrijd in mijn zak. We hadden een goede herstart maar ik het nooit toe moeten laten dat hij aan de buitenkant mocht rijden. Bij de voorlaatste herstart had ik duidelijk voordeel op hem. Bij de laatste herstart kozen Kahne en Gordon twee verschillende lijnen en een duwtje van Kurt Busch hielp Kahne om Gordon definitief te passeren.

Regerend NASCAR Sprint Cup-kampioen Brad Keselowski eindigde als zesde maar moet het anno 2013 nog steeds zonder overwinningen stellen. Keselowski: "Het was wel mooi om met Kahne en Gordon om de kop te vechten. Maar we komen gewoon nog iets te kort. En daarop zijn we nu volledig gefocust.Jimmie Johnson reed de eerste 33 ronden op kop maar viel na een touché met de muur in de 76e ronde aanvankelijk ver terug. Johnson reed een schitterende inhaalwedstrijd en kwam als dertiende over de streep. Jimmie Johnson prees achteraf zijn crew. "Ik ben er wel trots op dat ik met een beschadigde auto nog zo ver gekomen ben. De rechtervoorband klapte en dat was het dan eigenlijk" aldus Johnson.

2013 Pitstop Johnson Pocono
Schitterend werk van Jimmie Johnson's crew.

De wedstrijd op Pocono kende direct een nogal wild begin toen Juan Pablo Montoya Ricky Stenhouse Jr. een duwtje gaf waarvan Toyota-coureur Matt Kenseth het slachtoffer werd. Danica Patrick was in de 111e ronde eveneens bij een incident betrokken en zag een goede klassering in rook opgaan. Danica Patrick: "Het zou mooi geweest zijn indien ik als 18e geëindigd was. Wij zijn nu veel beter dan enige tijd geleden. Het team maakt strategisch goede beslissingen. Maar dit blijft nog steeds een uitdaging."

2013 DP Crash Pocono
Weer een teleurstellend resultaat voor Danica Patrick in Pocono.

Uitslag
1. Kasey Kahne Chevrolet 160 ronden
2. Jeff Gordon Chevrolet 160 ronden
3.Kurt Busch Chevrolet 160 ronden
4. Ryan Newman Chevrolet 160 ronden
5. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 160 ronden
6. Brad Keselowski Ford 160 ronden
7. Joey Logano Ford 160 ronden
8. Kyle Busch Toyota 160 ronden
9. Tony Stewart Chevrolet 160 ronden
10.Greg Biffle Ford 160 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet