NASCAR

NASCAR: Kyle Busch wint Nationwide Indianapolis

Kyle Busch wist op de Brickyard op dominante wijze de Nationwide-wedstrijd op zijn naam te schrijven. In 259 starts betekende dit voor Busch zijn 59e Nationwide-overwinning.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2013 Busch Indy VL
Laatste herstart. Aan de linkerkant denken Logano en Scott hun kans te grijpen.
Tevergeefs. Busch bleef dominant.

Kyle Busch wint Nationwide Indianapolis
Kyle Busch reed op de Brickyard een dominante Nationwide-wedstrijd. Van de 100 ronden tellende wedstrijd reed hij er maar liefst 92 op kop. Alleen na de laatste herstart in de 94e ronde leek de zege van Busch even in gevaar te komen toen de Toyota van Brian Scott met de Penske Ford van Joey Logano de kopposities grepen. In de 97e ronde sloeg Busch keihard terug door eerst Logano terug te verwijzen en in de daaropvolgende ronde moest ook Brian Scott eraan geloven. In de resterende twee ronden wist Busch nog een voorsprong van maar liefst 2.141 secs. op zijn concurrenten op te bouwen. Scott eindigde als tweede en Logano als derde.

Kyle Busch: "Het is prachtig als je hier kunt winnen. "Cool" om op dit asfalt waar zoveel verschillende auto's gereden hebben, te winnen!"

Tijdens de ochtendsessie crashte Travis Pastrana en moest vanaf de allerlaatste startrij starten. Vanaf een 40e plek reed de oud X-Games man een uitstekende wedstrijd. Hij eindigde als tiende. Nelson Piquet Jr. finishte als 14e.

N 64 ronden viel oud Indy-winnaar Sam Hornish Jr. met een oververhitte motor definitief uit. Voor de tweede maal dit seizoen kwam Hornish Jr. niet aan de finish en viel in de kampioenschapsstand naar de vierde plek terug. In the Dash for the Cash streek de als vierde geëindigde Brian Vickers nog eens een extra bonus van U$ 100.000 op.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 100 ronden
2. Brian Scott Toyota 100 ronden
3. Joey Logano Ford 100 ronden
4. Brian Vickers Toyota 100 ronden
5. Kevin Harvick Chevrolet 100 ronden
6. Paul Menard Chevrolet 100 ronden
7. Matt Kenseth Toyota 100 ronden
8. Kevin Swindell Ford 100 ronden
9. Michael Annett Ford 100 ronden
10.Travis Pastrana Ford 100 ronden

2013 Kyle Busch Indy
In 259 starts 59 Nationwide-overwinningen!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet