NASCAR

NASCAR: Dubbeloverwinning voor Team Penske in Nationwide Chicagoland

Team Penske heeft met Joey Logano en Sam Hornish Jr. op Chicagoland een fraaie dubbeloverwinning behaald. Sam Hornish Jr. slaagde er niet in om de pole in een overwinning te verzilveren. Wel slaagde de Penske-coureur er opnieuw in om de leiding in de titelstrijd in handen te nemen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2013 Penske Chicagoland 2
Fraaie dubbeloverwinning voor Team Penske in Chicagoland.

Dubbeloverwinning voor Team Penske in Nationwide Chicagoland
"Liever racen dan thuiszitten" was het motto van NASCAR Sprint Cup-coureur Joey Logano. (De Sprint Cup reed afgelopen weekend niet) Bij de laatste herstart op vijftien ronden voor het einde nam Logano definitief de leiding en behaalde met zijn Penske Ford Mustang de tweede Nationwide-overwinning dit seizoen. Zijn teamgenoot Sam Hornish Jr. slaagde er niet in om zijn pole te verzilveren en eindigde teleurgesteld als tweede.

Sam Hornish Jr. domineerde met zijn Penske Ford Mustang tot aan de 49e ronde. Na een neutralisatie kreeg Hornish Jr. een penalty wegens te snel rijden in de pitlane en werd bij de herstart door de wedstrijdleiding naar de 20e plek teruggezet. Toch slaagde de Penske-coureur er weer in om snel aansluiting bij de kop te vinden. Na de allerlaatste neutralisatie in de 171e ronde besloot vrijwel elke deelnemer om voor vier banden te opteren. Bij de herstart in de 186e ronde nam Logano onmiddellijk de leiding en stond die niet meer af. Hij behaalde zijn tweede Nationwide-overwinning dit seizoen.

2013 Travis Pastrana fans
Travis Pastrana met zijn fans.

Met een derde plek pakte RCR-coureur Austin Dillon voor de tweede achtereenvolgende week nog even een Dash for Cash bonus van U$ 100.000. De eerste Dash for Cash werd door Elliott Sadler op Daytona gewonnen. Vorige week pakte Dillon in New Hampshire eveneens U$ 100.000. Op Indianapolis valt volgende week de laatste bonus te verdienen.

Nadat Sam Hornish Jr. bestraft werd, nam Elliott Sadler halverwege de wedstrijd kortstondig de leiding. Maar verspeelde deze door een superlange pitstop. Regan Smith verspeelde de leiding in het kampioenschap door een spin in de 128e ronde. Zonder werkelijk iets te raken viel hij naar de 12e plek terug.
Travis Pastrana zag na een klapband en een touché met de muur een goede klassering eveneens in rook opgaan. Hij eindigde als 18e achter Nelson Piquet Jr.

2013 Logano Chicagoland
Tweede Nationwide-zege dit seizoen voor Joey Logano.

Uitslag
1. Joey Logano Ford 200 ronden
2. Sam Hornish Jr. Ford 200 ronden
3. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
4. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
5. Brian Vickers Toyota 200 ronden
6. Parker Kligerman Toyota 200 ronden
7. Trevor Bayne Ford 200 ronden
8. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
9. Brad Sweet Chevrolet 200 ronden
10.Matt Crofton Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet