Groeten uit ...

Div: Groeten vanaf de RTL GP Masters of Formula 3

hoofdfoto

Circuit Park Zandvoort stond zoals elk jaar weer drie dagen in het teken van de RTL GP Masters of Formula 3, het officieuze wereldkampioenschap voor Formule 3-rijders. Ook dit keer werd het programma weer ondersteund door gastraces en een demo, dit keer van de AutoGP bolides van Manor MP Motorsport, bestuurd door Tom Coronel en Meindert van Buuren. De gastraces werden ingevuld door de BOSS GP, voor deze race omgedoopt tot Dutch Single Seaters, daarnaast waren er de dikke bolides van de FIA GT en met een veld van 20 van de mooiste GT's. Maar er was naast de races natuurlijk weer een hoop leuks te zien op en naast de baan. Zie hier de Masters 2013 in vogelvlucht.

Fotografen: Co van der Gragt, René de Boer, Chris Schotanus, Erik Allis, Willem J. Staat, Justin van Densen, Erik van der Schaaff

1
Veel promotie voor de Masters, helaas toch maar 16.707 toeschouwers over drie dagen

2
Opdat wij hem niet vergeten!

3
Toplocatie

Op vrijwel elk niveau in de internationale autosport kom je wel ergens Nederlanders achter de schermen tegen, en de Formule 3 vormt daarop geen uitzondering. Naast Van Amersfoort Racing als team en Dennis van de Laar als coureur zijn er immers ook bij het Britse Formule 3-team Carlin en het Italiaanse Prema Powerteam landgenoten actief.

26

Stefan de Groot, ook zelf ooit deelnemer tijdens de Masters, is sinds vorig jaar engineer bij Carlin en zorgde afgelopen weekeinde op Zandvoort voor de auto van Harry Tincknell.

27

John McGill, die ooit begon bij Van Amersfoort Racing en daarna een aantal jaren als technicus in de Formule 1 actief was, werkt nu alweer jaren bij het Prema Powerteam en is de engineer van Lucas Auer.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet