NASCAR

NASCAR: Nationwide-zege voor Matt Kenseth in Daytona

JGR-coureur Matt Kenseth boekte met zijn Joe Gibbs Racing Toyota een fraaie Nationwide-zege in Daytona. Samenwerking met Chevrolet-collega James Buescher leverde Kenseth zijn 27e Nationwide-overwinning op.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2013 Daytona NW Kenseth

Matt Kenseth maakte na twee jaar een comeback in de Nationwide-series.

Nationwide-zege voor Matt Kenseth in Daytona
Matt Kenseth behaalde tijdens de Nationwide-wedstrijd op Daytona zijn 27e Nationwide-zege. Sinds 2011 had de JGR-coureur niet meer aan de Nationwide-series deelgenomen. Dat jaar behaalde hij voor het team van Roush Fenway Racing nog een Nationwide-overwinning op Charlotte.

Matt Kenseth: "Buescher pushte mij en ik had behoorlijk veel snelheid. Het was ook belangrijk dat hij bij mij in de buurt bleef rijden. Hij deed het fantastisch om zo met mij samen te werken en te pushen!" Buescher eindigde als tweede gevolgd door Elliott Sadler die tevens een bonus van U$ 100.000 incasseerde. Vier rijders kwamen voor een z.g. "Dash for Cash bonus" in aanmerking.

James Buescher: "Ik heb zeker niet "gelift" maar de motor begon oververhit te raken. Gelukkig kon ik nog als tweede eindigen." In de 94e ronde zorgde een crash voor een kortstondige neutralisatie. Gedurende de wedstrijd werd Penske-coureur Sam Hornish Jr. constant door Joey Logano gepusht. Maar bij de tweede neutralisatie verloren beiden in de 78e ronde het contact. In de 83e ronde kregen zij weer bij elkaar aansluiting maar een stilgevallen Mike Wallace verbrak in 83e ronde definitief het contact tussen beide Penske-rijders.

Uitslag
1. Matt Kenseth Toyota 101 ronden
2. James Buescher Chevrolet 101 ronden
3. Elliott Sadler Toyota 101 ronden
4. Kurt Busch Chevrolet 101 ronden
5. Austin Dillon Chevrolet 101 ronden
6. Kyle Larsen Chevrolet 101 ronden
7. Sam Hornish Jr. Ford 101 ronden
8. Regan Smith Chevrolet 101 ronden
9. Joey Logano Ford 101 ronden
10. Trevor Bayne Ford 101 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet