Formule 2

GP2: Lancaster steelt show met winst in sprintrace Nürburgring, Nederlanders vallen uit met schade

 A8C5783

Jon Lancaster blijft bij Hilmer Motorsport de show stelen. De teamgenoot van Robin Frijns reed in één week naar zijn tweede zege in een GP2-sprintrace. Net als op Silverstone maakte hij een topstart, waarna hij genoeg afstand hield op James Calado. Robin Frijns leek ondanks een beroerde start op weg naar een goede klassering op de Nürburgring, maar was iets te ongeduldig bij een inhaalactie op Sam Bird, die zijn ophanging beschadigde. Daniël de Jong moest al vroeg de race verlaten, ook met ophangingsschade na een aanvaring met Richelmi. De helden van gisteren, Ericsson en Coletti, zakten op hun oude banden ver terug.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: GP2 Series

25 auto's verschenen er aan de start, want de auto van Kevin Ceccon was na de koprol van gisteren te beschadigd. Poleman Dillmann was slecht weg van de lijn, terwijl Lancaster wegstoof vanaf de tweede startplaats en James Calado meteen naar de derde plaats stormde. Niemand startte echter zo slecht als Robin Frijns: vanaf zijn derde startplaats lag hij aan het eind van de eerste ronde 11e. Aan kop profiteerde Lancaster meteen van het feit dat Dillmann samen met Leimer, Ericsson en Coletti gisteren al beide sets mediums hadden gebruikt. De Fransman was meteen een rijdende chicane en schonk de leider in de wedstrijd in één ronde 2,4 seconden voorsprong.

Die was weg toen de safety car naar buiten moest. De auto van Stéphane Richelmi stond achterstevoren achter op het circuit, na contact met Daniël de Jong. De Jong moest de pits opzoeken, waar bleek dat hij niet meer verder kon. Na de herstart schoot Lancaster er onmiddellijk weer vandoor. Calado drong opnieuw bij Dillmann aan, die alles deed om zijn plaats te verdedigen. In de vijfde ronde was de Brit er eindelijk langs, waarna Fabio Leimer vanaf het vinkentouw sprong en meeprofiteerde. Calado was daarna even 1,1 seconde sneller dan Lancaster, maar al snel kreeg hij de boodschap uit de pits dat hij banden moest gaan sparen, waardoor het gat naar zijn landgenoot zich rond de seconde stabiliseerde.

 A8C6245

Achter Dillmann zat nu Marcus Ericsson, de winnaar van gisteren. Ook hij reed op oude banden, zodat er als het ware een dubbele chicane was ontstaan voor de mannen op vers rubber: Sam Bird, Felipe Nasr en Robin Frijns. Van die drie was Frijns duidelijk de snelste. Toen Bird maar niet voorbijkwam aan Dillmann en Ericsson, vond de Nederlander dat hij dan maar al het werk zelf moest doen. Eerst passeerde hij prachtig Nasr in de eerste bocht, waarna hij op jacht ging naar Bird.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet