Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: FIA GT pole voor Sebastien Loeb Racing op Zandvoort

zandvoort loebracing 9 vimages

Sebastien Loeb Racing heeft de pole position voor de Qualifying Race op het circuit van Zandvoort veroverd. In de Superpole was het Alvaro Parente die met zijn McLaren de HTP Gravity Charouz Mercedes van Andreas Simonsen en de Belgian Audi Club Team WRT Audi van Laurens Vanthoor nipt voorbleef. De top drie eindigde de kwalificatie binnen een tiende van elkaar.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: V'IMAGES/Fabre

Net als in de vrije trainingen op vrijdag waren het in het eerste deel van de kwalificatie de beide HTP Gravity Charouz Mercedes SLS AMG GT3's het snelste op de baan. Maximilian Buhk liet de snelste tijd noteren en was met zijn tijd van 1:38.586 al 0.3s sneller dan snelste tijd uit de kwalificatie voor het FIA GT3 European Championship in 2011.

René Rast was in de tweede kwalificatie het snelste. De Duitse coureur reed slechts één snelle ronde, maar de 1:38.236 die Rast in zijn Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra liet noteren bleek uiteindelijk bijna vier tienden van een seconde sneller dan de snelste tijd van Alvaro Parente.


zandvoort htp 2 vimages

In de Superpole sessie was het Andreas Simonsen die als eerste onder de 1:38 dook. Vlak achter hem op de baan was ook Laurens Vanthoor flink aan het pushen maar de Belg bleef steken op een 1:38.001 en zocht vervolgens de pits op. Alvaro Parente wist de tijd van Simonsen wel te verbeteren met een tijd van 1:37.929.

"We hadden weinig vertrouwen vanochtend en waren dan ook verrast dat we deze rondetijden konden neerzetten, vooral die laatste tijdens de Superpole. We hebben het maximale eruit gehaald, er zat echt niets meer in. We hebben een aantal wijzigingen aangebracht aan de auto en ik ben dan ook erg tevreden met hoe het nu gaat," zei Parente na afloop van de kwalificatie. "Ik ben ietwat verrast. Ik had niet verwacht dat het zo'n verschil zou maken. In Zandvoort veranderen de condities echter altijd. Aan het begin van het weekend is het circuit vies en op de tweede dag wordt het beter. We werden er, in tegenstelling tot anderen, niet door verrast."


zandvoort v8racing 40 vimages

Melroy Heemskerk en zijn teamgenoot Armaan Ebrahim wisten zich niet te kwalificeren voor de Superpole en zullen de Qualifying Race vanaf de 17e plek gaan beginnen. Max Braams en Duncan Huisman gaan vanmiddag vanaf de tiende startrij van start. Huisman werd in de tweede kwalificatie gedwongen zijn Corvette met een afgebroken linker voorwiel langs de kant te parkeren.

FIA GT Series, Zandvoort, Superpole - 6 juli 2013
1. Alvaro Parente - Sebastien Loeb Racing - McLaren - 1:37.923
2. Andreas Simonsen - HTP Gravity Charouz - Mercedes - 1:37.986
3. Laurens Vanthoor - Belgian Audi Club Team WRT - Audi - 1:38.001
4. Alon Day - HTP Gravity Charouz - Mercedes - 1:38.101
5. René Rast - Team WRT - Audi - 1:38.455
6. Fabio Onidi - AF Corse - Ferrari i 1:38.491

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet