GT

GT: Blancpain overwinning voor Marc VDS Racing Team op Paul Ricard

Maxime Martin, Bas Leinders en Yelmer Buurman hebben op het circuit van Paul Ricard de derde race van de Blancpain Endurance Series gewonnen. Het Belgische team versloeg in een zeer aantrekkelijke wedstrijd de Hexis Racing McLaren van Alvaro Parente, Stef Dusseldorp en Alexander Sims.

Tekst: Marcel ten Caat (vanaf Paul Ricard)
Foto's: SRO / Eric Fabre

480-paulricard-bes-start


Na het dodelijke ongeval in de Lamborghini Blancpain Super Trofeo besloot de wedstrijdleiding de race van achter de safety car te laten beginnen, maar toen de safety car na twee ronden naar binnen dook ging het toch nog enigszins fout voor verschillende coureurs. Xavier Maassen en Klaas Hummel waren beiden betrokken bij aanrijdingen. Gelukkig konden alle coureurs hun race vervolgen.


Tijdens de eerste ronde pit stops wist Stef Dusseldorp de leiding te nemen, voor de Marc VDS Racing Team BMW van Bas Leinders. Kessel Racing's Cesar Ramos pakte kort na daarna de derde plek in de wedstrijd.

 

480-paulricard-bes-kessel


Terwijl vooraan Dusseldorp en Leinders om de eerste plaats streden kwam achter hen Ramos sterk opzetten. Halverwege de race wist Ramos bij het uitkomen van de chicane op de Mistral Leinders te passeren en een paar minuten later ging hij ook Dusseldorp voorbij.


Met nog iets meer dan een uur te gaan kwamen Dusseldorp en Leinders tegelijkertijd de pits in en namen Alexander Sims en Maxime Martin het stuur over. Ramos bleef nog 10 minuten langer buiten, maar een langere pit stop voor het Zwitserse team betekende dat Sims de leiding weer kon overnemen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet