GT

GT: Maxime Martin verovert Blancpain pole op Paul Ricard

toppic 1863-1

Marc VDS Racing Team heeft op Paul Ricard de pole position voor de derde race van de Blancpain Endurance Series gepakt. Maxime Martin was in de laatste kwalificatie het snelste en bleef de concurrentie ruim vier tienden van een seconde voor.

Tekst: Marcel ten Caat (vanaf Paul Ricard)

In de eerste twee sessies op het warme circuit van Paul Ricard was het een gevecht tussen de Marc VDS Racing Team BMWs en de Mercedes van HTP Motorsport. In de eerste kwalificatie was Luca Ludwig de twee BMWs te snel af, in de tweede kwalificatie was het Yelmer Buurman die op het laatste moment Maximilian Buhk naar de tweede plaats verwees.

Uiteindelijk was het echter Maxime Martin in de derde en laatste kwalificatie die de strijd in het voordeel van Marc VDS Racing Team beslechtte. Halverwege was het SMP Racing Ferrari coureur Alessandro Pier Guidi die de snelste tijd liet noteren, voor de Mercedessen van Adam Christodoulou en Alon Day. Kort daarna verbeterden zowel Day als Christodoulou de tijd van Pier Guidi.

Met nog slechts een paar minuten te gaan zette Maxime Martin eerst de derde tijd op de klokken om vervolgens in zijn laatste snelle ronde de pole te pakken. Met een tijd van 2:06.245 bleef hij Christodoulou en Day ruim voor. De Italiaanse coureur Daniele Zampieri kwalificeerde zich als vierde, voor de Hexis Racing McLaren van onder andere Stef Dusseldorp.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet