Porsche Cups

Porsche Cups: Nicki Thiim pakt zege op Silverstone

thiim podium

Gestart vanaf poleposition heeft Nicki Thiim op Silverstone de derde wedstrijd van de Porsche Mobil 1 Supercup op zijn naam geschreven. De Deen leidde van start tot finish en hoewel zijn voorsprong op nummer twee bij het vallen van de vlag slechts 0,5 seconde bedroeg, kwam zijn zege nooit echt in gevaar. Een uitstekende race reed Michael Ammermüller door als zesde gestart de tweede plaats voor zich op te eisen en daarmee de als tweede uit de kwalificatie gekomen Michael Christensen naar plek drie te verwijzen. Met een elfde plaats was Jeroen Bleekemolen de hoogst geklasseerde Nederlander.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: racecam.de

Na zijn uitstekende kwalificatie mocht Nicki Thiim de derde Porsche Mobil 1 Supercup race van het seizoen op Silverstone vanaf poleposition beginnen, op twee gevolgd door zijn Deense landgenoot en Porsche-Junior-rijder Michael Christensen. Op de derde plaats topfavoriet en winnaar van de eerste twee races van het seizoen Sean Edwards, op vier gevolgd door de Pool Kuba Giermaziak, achter Edwards de nummer twee in de tussenstand van het kampioenschap. Met Jeroen Bleekemolen op startplaats 13, Sebastiaan Bleekemolen op 15, Jeroen Mul (na een spin in de kwalificatie) op 19 en Jochen Habets op 25 was er voor de Nederlanders in de dertien ronden tellende race werk aan de winkel.

thiim r
Nicki Thiim

Sterke start
Bij de start was Thiim goed weg en kon Christensen voorblijven. Een nog beter begin kende echter Michael Ammermüller door vanaf de zesde startplaats meteen op de rukken naar plaats vier en in de eerste bocht ten koste van Edwards zelfs plek drie te pakken. Terwijl Thiim aan kop een klein gaatje kon slaan ten opzichte van Christensen en Ammermüller, kreeg Edwards het op plaats vier aan de stok met Kuba Giermaziak en Kévin Estre. Ook de strijd op plek zeven tussen Martin Ragginger en Christian Engelhart was het aankijken meer dan waard, waarbij de teamgenoten elkaar zelfs een keer raakten.

ammermuller r
Michael Ammermüller

Plek twee
Achter Thiim begon Ammermüller steeds meer aan te dringen bij Christensen en in de achtste ronde wist de Duitser de Deen ook te passeren. Door deze strijd kon Edwards weer aansluiten en nam daarbij in zijn kielzog ook meteen Giermaziak en Estre mee, waardoor zich een mooie strijd om de plaatsen drie tot en met zes leek te gaan ontwikkelen. De Engelsman verremde zich echter een keer voor de eerste bocht, waardoor Christensen weer lucht kreeg op plaats drie.

edwards r
Sean Edwards

Strijd
In de slotfase liet Thiim de teugels wat vieren waardoor Ammermüller weer wat dichterbij kon komen, maar een serieuze bedreiging voor de Deen werd de Duitser nooit. Op plek drie reed Porsche-Junior Christensen naar zijn eerste Supercup-podium, terwijl Edwards genoegen moest nemen met plaats vier. De strijd tussen Giermaziak en Estre was tot het eind spannend, maar de volgorde bleef ongewijzigd met de Pool op vijf en de Fransman op zes. Door het fraaie gevecht tussen Ragginger en Engelhart kon Team Bleekemolen-rijder Ben Barker nog aansluiten in de strijd om plaats zeven, maar inhalen is op Silverstone een ander verhaal en dus moest de Engelsman in de slipstream van de twee teamgenoten genoegen nemen met plaats negen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet