NASCAR

NASCAR: Nationwide-zege voor Brad Keselowski in Kentucky

Als je in de regen een wedstrijd wint kun je eigenlijk geen doughnuts maken maar Penkse-coureur Brad Keselowski nam er tenminste wel de moeite voor om het publiek te entertainen. De Nationwide-wedstrijd in Kentucky moest vanwege invallende 30 ronden eerder worden afgebroken.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR, Ford Racing

2013 Start Kentucky
Mooi close racing in Kentucky.

Nationwide-zege voor Brad Keselowski in Kentucky
Overigens was het zeker geen toeval dat Keselowski in Kentucky de wedstrijd op zijn naam schreef. Naar mate de wedstrijd vorderde was Keselowski eigenlijk een klasse apart. In de 156e ronde, zeven ronden voor het einde, nam Keselowski definitief de leiding in handen. Het was de 22e uit zijn carrière en de tweede dit seizoen.

Brad Keselowski: "Op deze manier wilde ik eigenlijk niet winnen maar wij beschikten over een fantastische auto. Als je geluk hebt beschik je slechts één keer per jaar over zo'n auto. Eigenlijk voelde ik mij Jimmie Johnson. Dit was gewoon een raket. Een regenwedstrijd wil ik niet winnen" Maar die wens ging voor Keselowski niet in vervulling.

Elliott Sadler eindigde als tweede gevolgd door Matt Crafton(afkomstig uit de Campingworld Truck Series) die een uitstekend Nationwide debuut maakte. Kyle Busch verloor ruim tien plaatsen nadat hij zijn pitbox voorbij gleed. Uiteindelijk finishte hij als vijfde.

Regan Smith zag door een beschadigde wielophanging zijn voorsprong in het kampioenschap aardig gereduceerd worden. Hij begon de wedstrijd met 28 punten voorsprong op Justin Allgaier. Het verschil bedraagt nu slechts 8 punten op zijn naaste concurrent Sam Hornish Jr.

Uitslag
1.Brad Keselowski Ford 170 ronden
2. Elliott Sadler Toyota 170 ronden
3. Matt Crafton Chevrolet 170 ronden
4. Brian Vickers Toyota 170 ronden
5. Kyle Busch Toyota 170 ronden
6. Austin Dillon Chevrolet 170 ronden
7. Kyle Larson Chevrolet 170 ronden
8. Nelson Piquet Jr. Chevrolet 170 ronden
9. Sam Hornish Jr. Ford 170 ronden
10. Alex Bowman Toyota 170 ronden

2013 Keselowski Kentucky
Een wedstrijd die Brad Keselowski eigenlijk niet wilde winnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet