NASCAR

NASCAR: Oval specialist Martin Truex Jr. verrast op Sonoma

Oval specialist Martin Truex Jr. maakte op de prachtige Sonoma Road Course een overtuigende indruk. De Toyota-coureur behaalde juni 2007 zijn allerlaatste Sprint Cup zege in Dover en moest het maar liefst 218 races zonder Sprint Cup-overwinningen stellen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2013 Sonoma Winner Truex
Martin Truex Jr. bewees dat hij niet alleen op de ovals kan winnen maar ook op de roadcircuits. Hij moest alleen even 226 wedstrijden wachten op zijn tweede kans.......

Oval specialist Martin Truex Jr. verrast op Sonoma Road Course
Ruim 218 wedstrijden moesten Martin Truex Jr. het zonder Sprint Cup-overwinningen stellen en is daarmee nog net geen recordhouder. Bill Elliott is met 226 "zegeloze" wedstrijden de absolute recordhouder. Die stond tot Miami Homestead 2001 maar liefst 226 wedstrijden "droog" zoals de Amerikanen dat zo mooi weten te verwoorden.

Martin Truex Jr: "Ik kan het nauwelijks onder woorden brengen. Ik ben er erg dankbaar voor dat mensen loyaal aan mij gebleven zijn. Wij beschikken het gehele jaar al over een snelle auto. Alleen hebben wij soms wat pech gehad. Maar dit hoort bij het racen. Mijn pitboxcrew heeft het vandaag helemaal gedaan. En vandaag was gewoon onze dag. Wij hebben heel veel dagen gehad dat het niet bepaald onze dag was. En overigens duurde het voor teambaas Michael Waltrip maar liefst 462 wedstrijden voordat hij eindelijk zijn eerste overwinning behaalde."

2013 Montoya Sonoma
Juan Pablo Montoya zag een fraaie tweede plek in rook opgaan.


Hendrick Motorsports-coureur Jeff Gordon eindigde als tweede nadat Juan Pablo Montoya met zijn Earnhardt Ganassi Chevrolet in de allerlaatste ronde zonder brandstof kwam te staan. Gordon overleefde zelfs een penalty in de 24e ronde. Juist op het moment dat er wegens regen geneutraliseerd werd, dook Gordon de pits in maar het licht stond al op rood. In de 31e ronde mocht Gordon achteraan sluiten en door keihard met een solide strategie te racen vond Gordon weer de aansluiting bij de koplopers.

Jeff Gordon: "Wij probeerden die neutralisatie te verslaan maar ik was in een "splitsecond" net iets te laat en wist direct dat dit ons behoorlijk ver zou gaan terugwerpen. Maar dit team heeft in het verleden veel erger dan dit meegemaakt. Gelukkig beschikten wij over een snelle auto en de kaarten vielen gelukkig onze kant uit. Voor mij werd nogal wat schroot gereden dat ik wist te ontwijken. Het was wel leuk om op deze manier naar voren te rijden."

2013 Edwards Sonoma
Mooie derde plek voor Carl Edwards op Sonoma.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet