Supercar Challenge

Supercar Challenge: Henk Thuis wint ook tweede race Superlights op Zolder

IMG 0850

Henk Thuis heeft een dubbelzege gescoord bij de Superlight races tijdens de Superstars@Zolder. Na zijn eenvoudige zege in de eerste race moest Thuis dit keer flionke strijd leveren met martin Short. De Brit zette Mister Radical rondenlang onder grote druk, wist hem zelfs even te passeren maar moest een uitremactie bekopen met een bezoekje aan de grindbak. Nicola de Val, net als Thuis in een Radical SRS8, werd tweede en Danny van Dongen stuurde zijn Praga R1 naar de derde plaats algemeen.


Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Willem J. Staat

De rollende start van de 17 Superlights betekende de afsluitende race van de Superstars@Zolder. Waar Henk Thuis in de race van gisteren eenvoudig bij zijn achtervolgers kon weglopen in zijn Radical SS8 lukte hem dat vandaag niet, want Martin Short ging in de achtervolging en liet Thuis geen moment met rust.

 

IMG 2808

In de tiende ronde naderde het snelle duo een groepje achterblijvers. Dat leek Short in de kaart te spelen, want Thuis zocht naar de juiste positie om hen te passeren en Short dook snel in het gat en pakte de leiding in de race over. Lang kon hij daar niet van profiteren, want Short werd even afgeblokt door een andere achterblijver en spinde, waarna Thuis snel de leiding weer terugnam.

 

IMG 2810

 

IMG 2815
Spin in het heetst van de strijd, maar Kris Kools (779) en Nicola de Val (802) konden hun race vervolgen.

Short kon echter het gat van 9 seconden dichtrijden en ging opnieuw in de aanval. In de 23e ronde sloot hij weer aan en besloot na het rechte eind een uitremactie te doen. Het lukte bijna, maar de grindbak was net te dichtbij en zo belandde de Brit in het grin van de eerste linkerbocht. Hij kon na hulp van de marshalls wel weer op de baan komen, maar was kansloos voor een goede klassering, hij werd vijfde.

IMG 2779

De enige andere coureur die niet op een ronde werd gezet is Danny van Dongen. De bestuurder van een Praga R1 reed een sterke race die hij begon als zesde, om met constante ronden langzaam maar zeker naar voren te komen. Met een derde plaats algemeen en eerste in zijn klasse is het Slowaakse merk, dat hard werkt aan naamsbekendheid en op Zolder zo goede zaken doet, buitengewoon tevreden.

 

IMG 0853

Supercar Challenge Superlight divisie, race 2
Superstars@Zolder, Circuit Zolder, zondag 23 juni 2013
1. Henk Thuis (Radical Benelux) 31 ronden
2. Nicola de Val (Bas Koeten Racing) +40.459
3. Danny van Dongen (Praga Racing Slovakia) +1:31.743
4. Filip Declerq (Glasfolie.be) +1 ronde
5. Martin Short (Radical UK) +1 ronde
6. Ko Koppejan (SC Autobedrijf) +1 ronde
7. Rick van Geffen (Black Bullit Racing BV) +1 ronde
8. Rob Kamphues (Radical Benelux) +1 ronde
9. Wim Jeuris (TS Racing) +1 ronde
10. Guy Verheyen (Domec / GHK Racing) +1 ronde

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet