Superstars

Superstars: Vanthoor schenkt zege aan teamgenoot Morbidelli

Gianni Morbidelli heeft de zege geschonken gekregen van Laurens Vanthoor in race twee van de International Superstars Series op Circuit Zolder. De jonge Belg was met de Audi RS5 de snelste man op de baan, reed de sterren van de hemel, maar ziet zijn naam niet als winnaar de geschiedenisboeken in gaan. Raffaele Gianmaria reed zijn Mercedes naar een prima derde positie.

Vanthoor postrace 1

Tekst: Maarten Overdijk (vanaf Zolder, twitter: @maartenoverdijk)
Fotografie: Willem J. Staat, Superstars World Press

De beste start is voor Raffaele Gianmaria die vanaf plek drie naar de leiding schiet in de eerste bocht. Berton pakt de tweede plek, terwijl Liuzzi door het grind gaat. De oud formule 1 rijder had juist vanmorgen aangegeven voor de punten te gaan deze race, maar lijkt dat voornemen na enkele honderden meters alweer vergeten te zijn.

Liuzzi gravel

Vanthoor rijdt wederom met het mes tussen de tanden. Hij pakt in de openingsronde gelijk twee posities en komt zo op positie vijf te liggen. In de tweede ronde weet hij al langs de Porsche Panamera te komen van Fabrizio Giovanardi, waarmee hij de derde plek in handen krijgt. Kort daarna passeert hij op fraaie wijze Gianluca Berton in de Jacky Ickx chicane. Raffaele Gianmaria heeft een gat van twee seconden geslagen naar de rest van het veld.

In de derde ronde moet Nicola Larini zijn Panamera langs de baan parkeren met een technisch euvel. Het is niet het weekend geworden waar de snelle en ervaren Italiaan op hoopte.

In de vierde ronde heeft Vanthoor het gaatje naar Gianmaria reeds gesloten. Hij opent direct de aanval en weet bij zijn tweede poging, in de Sterrewacht, de leiding over te nemen. Het is echt fraai stuurwerk wat de jonge Belg hier tentoon spreidt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet