Formido Swift Cup

Formido Swift Cup: David Verzijlbergen breidt op Zolder zegereeks uit naar acht op een rij

480 fsc r2 podium

Niets lijkt David Verzijlbergen te kunnen stoppen op zijn weg naar de titel. Ook de tweede race in de Formido Swift Cup reed de Certainty-coureur van start tot finish onbedreigd aan de leiding. Hoewel het nog te vroeg is om al aan het kampioenschap te gaan denken, plaveit Verzijlbergen zijn weg naar de titel wel met goud, want zijn zege betekent de achtste op rij en dat is wel een hele fraaie reeks. Jeffrey Rademaker won enkele plaatsen en werd tweede, Alain Mossinkoff tekende voor de laatste podiumplaats.


Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Chris Schotanus

De Formido Swift Cup rijdt op het circuit van Zolder samen met de Burando Production Open. Een halve minuut nadat de productiewagens vertrokken zijn mogen de Swift-coureurs hun race beginnen. Alain Mossinkoff had na het race-incident in race 1 van auto moeten wisselen en moest zodoende vanaf de laatste startpositie vertrekken, waardoor de rijders achter polesitter Verzijlbergen allemaal een plekje naar voren schoven. De aanvaring uit race 1 is door de wedstrijdleiding als race-incident beoordeeld en heeft dus voor de uitslag van de race geen gevolgen gehad.

 

480 fsc r2 start

Bij de start is iedereen prima weg, Rademaker en Mossinkoff starten furieus en hebben bij het ingaan van de eerste linkse al enkele plaatsen goedgemaakt.

 

480 fsc r2 jr


Bij de eerste doorkomst is Rademaker al opgeklommen naar de tweede plaats achter Verzijlbergen, Mossinkoff komt al als vierde door en een ronde later ligt de onfortuinlijke uitvaller van de race gisteren al derde.

 

480 fsc r2 rij


Met deze top drie verdeling ontstaat echter een status quo, want Verzijlbergen gaat riant aan de leiding met een seconde of drie op achtervolger Rademaker, die op zijn beurt weer een flink gat heeft naar Mossinkoff. Met vrijwel gelijke rondetijden komt daar de gehele verdere race geen verandering meer in. Het werd nog even spannend toen het begon te regenen en de coureurs moesten omschakelen, maar op wat zijwaarts glijden na leverde de natte baan geen problemen op en bleven alle posities gehandhaafd.

 

480 fsc r2 gn

Achter het leidende drietal voerde Maurits Sandberg het verdere veld aan, volgde Gerard de Nooij op gepaste afstand. De Nooij had aanvankelijk een aandringende Benjamin van den Berg op zijn bumper, maar eenmaal in zijn ritme wist de Racing Team Welzorg-rijder zijn concurrent weer op enige afstand te rijden.

Uitslag race 2 Formido Swift Cup
Superstars@Zolder, zondag 23 juni 2013
1. David Verzijlbergen (Certainty Racing Team), 15 ronden
2. Jeffrey Rademaker (Coronel Racing)
3. Alain Mossinkoff (Certainty Racing Team)

 

480 fsc r2 spiegeling


4. Maurits Sandberg (Certainty Racing Team)
5. Gerard de Nooij (Racing Team Welzorg/Team Bleekemolen)
6. Benjamin van den Berg (Harders Plaza)
7. Jos Veldboer (Dekker Racing)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet