Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Stoffel Vandoorne overheerst ook tweede race in Moskou

Vandoorne wint

Stoffel Vandoorne pakt een dubbelslag in Moskou. De Belg wint ook de tweede race onbedreigd na een start-finish race en pakt door deze overwinningen de koppositie in de titelstrijd over van Kevin Magnussen, die als tweede de finish passeert. De derde podiumplaats is voor de Brit Will Stevens. Geen succes voor Nigel Melker, die na een matige kwalificatie, bij de start wordt aangetikt en uiteindelijk als 15de de race afmaakt.


Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto: PR


Stoffel Vandoorne pakte vanochtend de snelste tijd in de kwalificatie en mag wederom van pole vertrekken. Naast de snelle Belg start Will Stevens, die in de slotfase van de kwalificatie naar voren reed. Kampioenschapsleider Kevin Magnussen start vanaf een derde plaats. De zevende startrij bestaat uit Antonio Félix Da Costa en Nigel Melker die beiden een matige kwalificatie meemaakten.

Stoffel Vandoorne heeft net als gisteren de beste start. Will Stevens komt niet goed weg en wordt meteen verschalkt door Kevin Magnussen. Ook Nigel Melker, bekend om zijn snelle starts, komt niet goed weg en zakt terug naar een 21ste plaats na een touché. Ook Da Costa kent de nodige pech en komt na drie ronden de pits in om een nieuwe voorvleugel te halen.

Na het einde van de vijfde ronde komen de eerste rijders, waaronder de Rus Mikhael Aleshin en de Brit Stevens binnen voor hun verplichte pitstops. Nigel Melker snijdt als een mes door het achterveld, rijdt al rond op de 15de plaats en gaat naar binnen voor zijn pitstop. Aan de kop is Vandoorne in goede doen en rijdt Magnussen op afstand. Na het einde van de 14de ronde gaan ook de beide koplopers de pits in voor hun pitstop. Een weekend om maar snel te vergeten voor Da Costa die met pech de strijd moet staken.

Na alle pitstops verandert er weinig in de tussenstand. Vandoorne blijft op kop met een voorsprong van ruim 5 seconden op Kevin Magnussen. Will Stevens behoudt zijn derde plaats voor Nico Müller en Mikhael Aleshin, die optimaal profiteert van zijn vroege pitstop. Nigel Melker rijdt op een vijftiende plaats en heeft geen zicht op een toppositie. Achter de op de 14de plaats rijdende Martsenko, die gisteren de afwezige Foresti nog zwaar liet crashen, ontstaat er een flink strijdend peleton.

Stoffel Vandoorne pakt de overwinning voor Kevin Magnussen en Will Stevens. Nigel Melker blijft op de vijftiende plaats hangen. Vandoorne is de nieuwe leider met drie punten voorsprong (136) op Kevin Magnussen (133) en Da Costa met 89 punten.

Uitslag race 2:
1. Stoffel Vandoorne (Fortec Motorsports)
2. Kevin Magnussen (DAMS) +11.788
3. Will Stevens (P1 By Strakka Racing +14.008
4. Nico Müller (Int. Draco Racing) +22.011
5. Mikhael Aleshin (Tech 1 Racing) +33.657
6. André Negrao (Int. Draco Racing) +35.285
7. Oliver Webb (Fortec Motorsport) + 43.195
8. Pietro Fantin (Arden Caterham) +44.007
9. Daniel Move (SMP RACING by COMTEC) +48.236
10. N. Nato (DAMS) +49.851

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet