Formido Swift Cup

Swift Cup: David Verzijlbergen ook in Zolder de sterkste

De eerste race van de Formido Swift Cup op het circuit van Zolder tijdens het International Superstars evenement is gewonnen door David Verzijlbergen. De Certainty coureur had het behoorlijk aan de stok met Alain Mossinkoff en Jeffrey Rademaker, maar laatstgenoemden haalden de finish niet na een aanvaring. Maurits Sandberg werd tweede, voor Gerard de Nooij die een knappe derde plek behaalde.

Suzuki opening

Tekst: Maarten Overdijk (vanaf Zolder, twitter: @maartenoverdijk)
Fotografie: Chris Schotanus

David Verzijlbergen verzilvert zijn poleposition en duikt als eerste de Eerste Linkse in, gevolgd door teamgenoot Alain Mossinkoff. Jeffrey Rademaker weet het Certainty treintje te verstoren door de derde plek te bemachtigen. Sandberg, De Nooij, Veldboer en Van den Berg volgen.

Er vormen zich drie groepen in het veld. Aan kop weet Verzijlbergen niet los te komen van Mossinkoff en Rademaker. Zij rijden enkele seconden voor op Sandberg en De Nooij met op gepaste afstand daarachter Veldboer en Van den Berg.

Na negen ronden tegen de achterkant van zijn teamgenoot gekeken te hebben, weet hij in de Ziekenhuisbocht de leiding over te nemen. Rademaker zit het strijdende duo op de hielen en ziet hoe Verzijlbergen direct de tegenaanval opent. Bij de eerstvolgende doorkomst duiken ze nagenoeg alle drie gelijk de Eerste Linkse in. Dat gaat nog goed, maar in de daaropvolgende Sterrewacht en Kanaalbocht gaat het mis en belanden Mossinkoff en Rademaker naast de baan. Voor beiden is de race daarmee over. Daarmee is de weg vrij voor een zege van Verzijlbergen.

Gevecht leiding

Achter de koploper ligt Sandberg door het tumult op plek twee, nog altijd gevolgd door Gerard de Nooij. De Stichting Racing Team Welzorg coureur rijdt een knappe race, maar weet geen positie meer goed te maken in de slotfase.

De zege voor Verzijlbergen komt niet meer in gevaar. Hij wint afgetekend.

David Verzijlbergen na de race
"Alain had het in de race goed voor elkaar, hij wist het maximale uit de auto te halen. Bij Jacky Ickx kon hij mij voorbij en wilde ik hem ook voor laten omdat hij een hoger tempo had. Daarna verprutste hij eigenlijk twee bochten achter elkaar en dus wilde ik hem weer voorbij, want Jeffrey kwam te dichtbij. Ik haalde hem in waardoor ik wat snelheid verloor en Jeffrey nog dichterbij kwam. En wat daarna gebeurde weet ik eigenlijk nog niet. Ik zag in mijn spiegel Alain de grindbak in schieten en Jeffrey stoppen en dat was natuurlijk een jammerlijk vroeg einde van het gevecht."

Podium de Nooij

Uitslag Formido Suzuki Swift Cup race 1
International Superstars, Circuit Zolder, 22 juni 2013
1. David Verzijlbergen (Certainty Racing team)
2. Maurits Sandberg (Certainty Racing team)
3. Gerard de Nooij (Racing Team Welzorg/Team Bleekemolen)
4. Benjamin van den Berg (Harders Plaza racing)
5. Jos Veldboer (Dekker Racing)
6. Alain Mossinkoff (Certainty Racing team)
7. Jeffrey Rademaker (Coronel racing)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet