Superstars

Superstars: Morbidelli en Liuzzi op eerste rij in Zolder

IMG 1823
Gianni Morbidelli heeft poleposition gepakt voor de eerste race morgen van de International Superstars Series op Circuit Zolder. De ervaren Italiaan reed zijn Audi RS5 naar een knappe 1:36.0 en was daarmee vier tienden sneller dan Liuzzi in de Mercedes. Lokale held Laurens Vanthoor had de pech dat zijn auto stil viel in zijn outlap. De snelle Belg, die een goede indruk achterlaat tot nu toe, moet daarom morgen als laatste starten.


Tekst: Maarten Overdijk (vanaf Zolder, twitter: @maartenoverdijk)
Fotografie: Willem J. Staat


Een klein persoonlijk drama tekent zich bij de opening van de kwalificatie direct af. Lokale held Laurens Vanthoor, die tijdens de twee vrije trainingen van vanmorgen respectievelijk de eerste en tweede tijd noteerde, valt in zijn eerste outlap stil op de baan met een versnellingsbakprobleem. Hij kan daardoor geen tijd zetten en zal de eerste race van morgen dan ook als laatste moeten aanvangen.

De tijden worden scherper en scherper gezet gedurende de kwalificatie. Het is halverwege de kwalificatie dan ook niet te zeggen wie er de grootste kans op poleposition heeft. Liuigi Ferrara en Gianni Morbidelli zitten er goed bij, maar de hele top tien zit binnen een seconde.

IMG 2358

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet