Sportscars

Sportscars: Groeten uit Le Mans: het bijprogramma (1)

lemans13-sfeer-ferrarichallenge-1

Jeroen Bleekemolen en Ho-Pin Tung zijn niet de enige Nederlanders die dit weekend een race hebben op Le Mans. In het bijprogramma verschijnen er ook landgenoten aan de start. Zoals in de Ferrari Challenge: Fons Scheltema racet al jaren in de eenheidsklasse. Reden om even op het Challenge-paddock rond te neuzen.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam
Racefoto's: Michiel Mulder

Scheltema zelf - momenteel vierde in het amateurklassement van de Coppa Shell - troffen we niet aan, want hij had het stuur al overgegeven aan een van de monteurs van Kessel Racing toen zijn 458 het paddock binnenreed. Alle aandacht ging daar echter uit naar de auto van teamgenoot Massimiliano Bianchi, die een binnenbrandje te verduren had gehad. De stortbuien die over het circuit trokken, hielpen bij het blussen van de smeulende kabelboom op een half uitgefikte V8.

De zondvloed die over het circuit werd uitgestort, joeg iedereen snel naar binnen bij Ferrari Corse Clienti, waar het goed toeven was. Al is de 458 Challenge bestemd voor de iets minder bedeelden onder de Ferrari-klanten, ze worden er toch op hun wenken bediend. Espresso, pasta en ijs: het was er allemaal even lekker...


fonsscheltema-1

fonsscheltema-2

lemans13-sfeer-ferrarichallenge-6

lemans13-sfeer-ferrarichallenge-7

lemans13-sfeer-ferrarichallenge-8

lemans13-sfeer-ferrarichallenge-9

lemans13-sfeer-ferrarichallenge-12

lemans13-sfeer-ferrarichallenge-14

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet