Sportscars

Sportscars: Groeten uit Le Mans: een (on)rustige donderdagmiddag

lemans13-sfeer-donderdagmiddag-3

Zon en donderwolken wisselden zich af boven de bezoekers die op donderdag naar Le Mans waren gekomen voor de kwalificatiesessies voor de Legend-wedstrijd, de Ferrari Challenge en uiteraard de Grote Race. Opvallend: het zag er rustiger uit dan in voorgaande jaren, ook al eindigde er alwéér een sessie met een klapper.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam

Het Le Mans-weer was vandaag gelukkig als vanouds onvoorspelbaar. Het zonnige, maar al enigszins broeierig middagweer werd nét na afloop van de kwalificatiesessie voor de Ferrari Challenge (daarover later meer) bruusk weggeduwd door een reeks hoosbuien zonder weerga. Daardoor ging de eerste avondsessie voor de LMP's en GT's op een natte baan van start. Een met weinig enthousiasme begroete training werd voortijdig afgeblazen nadat Matt Downs er in de ORECA-Nissan van Boutsen hard was afgegaan bij Indianapolis.

Het mocht de pret bij de Britse en Deense toeschouwers niet drukken. Sommigen hadden al voor het avondeten een laveloze toestand bereikt. En de Fransen? Die leken wel collectief afwezig. Er is dit jaar dan ook weinig reden tot chauvinisme. Zelfs geen halve aanwezigheid van Pescarolo, terwijl de badge engineering van Alpine blijkbaar niet genoeg is om de harten van het thuispubliek te warmen.

De leukste supporter was in ieder geval de fan die de twee oogverblindendste kleurenschema's van laatste 25 jaar wist te verenigen: die van de winnende Mazda 787B van 1991 met die van OAK Racing van dit jaar. Na de stortbuien tijdens het avondeten was dat genoeg reden om de zonnebril weer tevoorschijn te pakken...

Een eerste foto-impressie:

lemans13-sfeer-donderdagmiddag-15

lemans13-sfeer-donderdagmiddag-14

lemans13-sfeer-donderdagmiddag-2

lemans13-sfeer-donderdagmiddag-4

lemans13-sfeer-donderdagmiddag-5

lemans13-sfeer-donderdagmiddag-10

lemans13-sfeer-donderdagmiddag-1

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet