NASCAR

NASCAR: Greg Biffle behaalt vierde zege op Michigan International Speedway

Roush Fenway-coureur Greg Biffle behaalde op de Michigan International Speedway helemaal thuis. Hij behaalde er voor het team van Roush Fenway zijn 19e Sprint Cup-overwinning en zijn vierde op Michigan. Voor Ford betekende de zege van Biffle zelfs de 1000e overwinning in een door NASCAR gesanctioneerde wedstrijd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR/Autostock

2013 GB Michigan 1
Greg Biffle bezorgde Ford een uniek moment in Michigan. De 1000e NASCAR-overwinning!

Greg Biffle behaalt vierde zege op Michigan International Speedway
Van de 200 ronden tellende wedstrijd lag Biffle er ruim 48 op kop. Na een herstart in de 173e ronde pakte Biffle definitief de leiding. In de slotfase leek vijfvoudig Sprint Cup-kampioen Jimmie Johnson de enige coureur die Biffle nog van de zege af kon houden maar een lekke band maakte een einde aan al zijn illusies. Toch was Biffle onder de indruk van Johnson's prestatie. Biffle: "Bij de herstart was hij tiende en met nog tien ronde te gaan zette hij mij behoorlijk onder druk. Die beschikte over een heel snelle auto. Vandaag hebben wij de No 48. verslagen en voor ons betekent dit heel veel" Johnson werd als 28e geklasseerd, maar geen enkele auto van het Hendrick Motorsports imperium finishte in de Top 25!

Dale Earnhardt Jr. nam halverwege de wedstrijd 34 ronden lang maar een
opgeblazen motor in de 131e ronde betekende voor de Hendrick Motorsports-coureur geen herhaling van zijn succes in Michigan uit 2012. Earnhardt Jr: "Het maakte een hoop lawaai toen hij kapotging maar ik vrees dat we de oorzaak niet kunnen vinden." Teamgenoot Kasey Kahne schuurde langs de muur waarop zijn auto vlam vatte. Kahne kon zijn Chevrolet overigens zelf blussen. Jeff Gordon raakte al in de vijfde ronde bij een crash tussen Casey Mears en Bobby Labonte betrokken.Gordon: "Labonte was hem in een langzame spin gewoon kwijt en ik wist niet welke kant hij opging. Ik koos de verkeerde weg en kon geen kant uit." Gordon werd als 39e geklasseerd en eindigde voor de tweede achtereenvolgende week buiten de Top 10.

2013 KK Michigan 1
Slechte dag voor Kasey Kahne in Michigan.

Kurt Busch had zich naast Carl Edwards als tweede geklasseerd en reed 21 ronden lang aan de leiding maar een crash tegen de muur betekende dat ook Busch voortijdig naar huis moest. Voor Stewart Haas Racing was het een uitstekende dag. Voor de vierde achtereenvolgende maal finishte Stewart in de Top 10 en klom in de tussenstand van het kampioenschap op van de 13e naar de 10e plek. Danica Patrick deed het eveneens zeer goed. Vanaf een 37e gridpositie wist zij zich naar de 13e plek op te werken en miste net de aansluiting richting Top 10. Zeker één van haar betere wedstrijden in de NASCAR Sprint Cup.

Voorafgaande aan de wedstrijd op Michigan werd Jason Leffler met één minuut stilte herdacht. Velen dachten op eigen wijze aan hun omgekomen kameraad zoals regerend NASCAR Sprint Cup kampioen Brad Keselowski bijvoorbeeld. Het logo van Leffler's twitter-account sierde de bumper van zijn Penske Ford Fusion.

2013 Leftturn MIS
De naam van Lefturn werd op vele auto's aangebracht.

Uitslag
1. Greg Biffle Ford 200 ronden
2. Kevin Harvick Chevrolet 200 ronden
3. Martin Truex Jr. Toyota 200 ronden
4. Kyle Busch Toyota 200 ronden
5. Tony Stewart Chevrolet 200 ronden
6. Matt Kenseth Toyota 200 ronden
7. Clint Bowyer Toyota 200 ronden
8. Carl Edwards Ford 200 ronden
9. Joey Logano Toyota 200 ronden
10. Jeff Burton Chevrolet 200 ronden

2013 MIS 1 DP
Goede strategie en wedstrijd van Danica Patrick op Michigan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet