Porsche Cups

Porsche Cups: Thiim wint weer, Van Lagen uitgeschakeld, beste seizoensresultaat Bas Schothorst

130616 PCC R2 Thiim
Nicki Thiim behaalde op de Lausitzring zijn tweede opeenvolgende overwinning

Twee uit twee: na zijn zege van gisteren won Nicki Thiim ook de tweede race van het weekeinde in de Duitse Porsche Carrera Cup op de Lausitzring. De Deen zegevierde voor twee rijders van het Team Deutsche Post by Project 1, door iedereen overigens nog hardnekkig Tolimit genoemd: de Brit Sean Edwards en de bijzonder sterk rijdende Zwitserse junior Jeffrey Schmidt. Voor Jaap van Lagen was de race na een botsing in de eerste ronde met Kévin Estre ten einde. Ook Pieter Schothorst strandde voortijdig met een defecte radiateur na een aanrijding, terwijl Wolf Nathan een van de uitvallers als gevolg van een kettingbotsing in de eerste bocht was. Bas Schothorst daarentegen behaalde zijn beste resultaat tot nu toe: hij eindigde als zevende.

Tekst: René de Boer (vanuit Klettwitz, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Porsche AG


Estre pakt bij het aanremmen van de eerste bocht aan de binnenkant de derde plaats van Van Lagen. Thiim leidt voor Edwards, Estre en Van Lagen. In de eerste bocht gaan meerdere auto's in de rondte, waaronder Wolf Nathan. Iets verderop in de eerste ronde gaat het in een direct duel mis tussen Estre en Van Lagen. Onze landgenoot strandt in de grindbak, de Fransman rijdt met een kapotte linker voorwielophanging de pits in. Vanwege de crash in de eerste bocht suurt de wedstrijdleider de safety-car de baan op. Thiim leidt voor Edwards, Schmidt, Siedler, Riberas, Stolz, Thuner, Engelhart, Lukas en Fernandez Laser. Bas Schothorst rijdt op de elfde plaats, Pieter Schothorst is 13e.

130616 PCC R2 Start
Start van de zevende race van het seizoen

In de vijfde ronde wordt de race weer vrijgegeven. In de twee daaropvolgende ronden vergroten Thiim en Edwards vooraan het veld hun voorsprong. Juniorrijder Schmidt kan op de derde plaats het tempo niet helemaal bijhouden en komt meer en meer onder druk van Siedler en Riberas. In de zevende ronde passeert Pieter Schothorst aan de binnenkant Lukas, maar als Spengler voor hem in de rondte gaat, kan Schothorst de gespinde Porsche niet meer ontwijken. Door de aanrijding raakt de radiateur van Schothorsts auto beschadigd, waarmee de race voor hem direct ten einde is.

Thuner komt aan het eind van de tiende ronde binnen na het krijgen de zwarte vlag, zijn straf voor het negeren van een drive-through als gevolg van een valse start. Mooi is het duel tussen de jonge Luca Stolz en routinier Christian Engelhart om de zesde plaats. Stolz heeft er echter niet al te lang plezier van, want in de 13e ronde komt hij binnen voor een drive-through vanwege het verlaten van de baan (de beruchte witte lijnen in de eerste bocht). En alsof dat niet genoeg is kreeg hij ook nog een drive-through voor het zetten van een snelste sectortijd bij gele vlag, wat overigens ook voor Engelhart en Erhart geldt. Ook die worden bestraft. In de slotfase gebeurt er niet veel meer en zo wint Thiim voor Edwards, Schmidt, Siedler, Riberas, Lukas, Bas Schothorst, De Phillippi, Marcielli en Engelhart. Bas Schothorst behaalt daarmee zijn beste resultaat van het seizoen.

Uitslag:
1. Nicki Thiim (Den), 24 r. in 36:06,773
2. Sean Edwards (GBr), op 1,911
3. Jeffrey Schmidt (Zwi), op 13,744
4. Norbert Siedler (Dui), op 14,173
5. Alex Riberas (Spa), op 19,089
6. Robert Lukas (Pol), op 20,009
7. Bas Schothorst (Ned), op 26,689
8. Connor de Phillippi (VSt), op 27,949
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet