NASCAR

NASCAR: Nationwide-zege voor Regan Smith in Michigan

Regan Smith behaalde op de Michigan International Speedway zijn tweede Nationwide-zege dit seizoen. Zowel rookie Kyle Larson en de regen maakten tegen Smith geen schijn van kans. Pas enkele minuten na afloop kwamen de eerste regendruppels naar beneden.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2013 Regan Smith leads Michigan 1
Regan Smith op weg naar zijn tweede seizoenszege. Tevens versterkte hij de leiding in het kampioenschap.

Nationwide-zege voor Regan Smith in Michigan
Regan Smith behaalde op de Michigan International Speedway zijn tweede Nationwide-zege dit seizoen. In de laatste veertien ronden wist Smith Larson achter zich te houden en zijn voorsprong in het kampioenschap te vergroten. Penske-coureur Sam Hornish Jr. moest waardevolle punten inleveren nadat "debris" van een andere auto tussen zijn oliepomp vernielde. "Er is niets mis met de Roush-motoren. Wij beschikten over een auto die goed genoeg was om te winnen. Maar dit was gewoon niet onze dag." aldus Hornish Jr. die er wederom niet in slaagde om zijn thuiswedstrijd te winnen.

Parker Kligerman die lange tijd in de kopgroep reed gokte verkeerd. Hij hoopte dat de wedstrijd vanwege de naderende regen voortijdig beëindigd zou worden maar moest in de 112e ronde naar binnen en zakte naar de 25e plek terug. Paul Menard eindigde als derde.Regan Smith eindigde voor de elfde achtereenvolgende maal in de Top 10 en na Talladega betekende het zijn tweede seizoenszege. Rookie Kyle Larson eindigde voor de vierde maal dit seizoen in de Top 5. In Bristol eindigde hij eveneens als tweede.

2013 KB Michigan 1 Pitstop
Pitstop van Kyle Busch in Michigan. Ditmaal kreeg "Mr Nationwide" geen aansluiting bij de koplopers.

In het eerste wedstrijdgedeelte zorgde RCR-coureur Austin Dillon voor een sterk optreden maar hij besloot om na een neutralisatie in de 64e ronde niet naar binnen te gaan. Vervolgens verloor hij door een lekke band nog eens een ronde en schampte in de slotfase van de wedstrijd tot overmaat van ramp ook nog eens de muur. Een teleurstellende 20e plek was het resultaat. Wel verbeterde Dillon het Nationwide-kwalificatierecord. Dit staat nu op een gemiddelde van 191.882 mph.

Alex Bowman, Travis Pastrana, Brian Vickers en Jeffrey Earnhardt zorgden al in de eerste ronde voor de nodige chaos. Twee laatstgenoemde rijders liepen direct behoorlijk veel schade op.

Uitslag
1. Regan Smith Chevrolet 125 ronden
2. Kyle Larson Chevrolet 125 ronden
3. Paul Menard Chevrolet 125 ronden
4. Kyle Busch Toyota 125 ronden
5. Trevor Bayne Ford 125 ronden
6. Brad Sweet Chevrolet 125 ronden
7. Chris Buescher Ford 125 ronden
8. Elliott Sadler Toyota 125 ronden
9. Nelson Piquet Jr. Chevrolet 125 ronden
10. Brian Scott Chevrolet 125 ronden

2013 NW Regan Smith Michigan 1

Regan Smith stelde een groot deel van zijn prijzengeld aan de nabestaanden van de eerder deze week verongelukte Jason Leffler ter beschikking.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet