NASCAR

NASCAR: Bruidegom Trevor Bayne bezorgt Nationwide huwelijksgeschenken in Iowa

Met een Nationwide-zege in Iowa bezorgde kersverse bruidegom Trevor Bayne zijn echtgenote Ashton en Ford maar liefst twee huwelijksgeschenken. De zege in Iowa betekende de 200e Nationwide-overwinning voor het merk sinds 1982.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2013 Trevor Bayne Alisson Iowa 1
Mooi huwelijksgeschenk van Trevor Bayne.

Bruidegom Trevor Bayne bezorgt huwelijksgeschenken in Iowa
Met een fraaie Nationwide-zege bezorgde Roush Fenway-coureur Trevor Bayne zijn kersverse bruid Ashton en het merk Ford tegelijk twee huwelijksgeschenken. In een wedstrijd die vanwege de weersomstandigheden een dag moest worden uitgesteld, en ook nog eens een uur onderbroken moest worden, pakte Bayne de zege in Iowa.

Met nog amper 11 ronden te gaan nam Bayne de leiding over van RCR-Chevrolet-coureur Austin Dillon die ruim 207 ronden lang het veld had aangevoerd. Van de eerste 187 wedstrijdronden reed Dillon er 156 ronden aan de leiding. Dillon gaf na afloop eerlijk toe dat hij gewoon niet over voldoende power beschikte om Bayne van de zege af te houden. In de long runs kwam Dillon gewoon iets te kort. "Het hoort er bij" aldus Dillon. Ook een touché met de Chevrolet van Regan Smith wimpelde Dillon weg. "Mooie autosport, niets mis mee" aldus Dillon.

Minder mooi was de crash tussen Max Papis en Travis Pastrana, waarbij de Chevrolet van Papis nog eens over de Ford van Pastrana heen gelanceerd werd. Maar de Italiaan kon dan ook geen kant uit. Toen de weersomstandigheden zich aan het slot van de wedstrijd verbeterden gold dit ook voor Bayne's Mustang. Situaties die het team van Roush Fenway Racing eerder tijdens tests al eens gesimuleerd had.

Elliott Sadler eindigde met zijn Toyota als derde maar reed op te grote achterstand om voor de koplopers een bedreiging te vormen. Na een teleurstellend resultaat op Dover vorige week lijkt het team nu weer de goede richting op te gaan.

Elliott Sadler: Wij wisten dat wij op Iowa competitief zouden zijn en op kop konden rijden. Dit hebben wij vandaag laten zien. Sam Hornish Jr. eindigde met de Penske Ford Mustang als vierde na in de beginfase ruim 22 ronden aan de leiding gelegen te hebben. Hornish Jr. staat in de puntenstand van het kampioenschap als tweede achter Regan Smith genoteerd. Het verschil tussen de beide koplopers bedraagt 23 punten.

Uitslag
1. Trevor Bayne Ford 250 ronden
2. Austin Dillon Chevrolet 250 ronden
3. Elliott Sadler Toyota 250 ronden
4. Sam Hornish Jr. Ford 250 ronden
5. Kyle Larson Chevrolet 250 ronden
6. Brian Scott Chevrolet 250 ronden
7. Regan Smith Chevrolet 250 ronden
8.Justin Allgaier Chevrolet 250 ronden
9. Ryan Blaney Ford 250 ronden
10. Mike Bliss Toyota 250 ronden

2013 Bayne Iowa
200e Nationwide-overwinning voor Ford sinds 1982!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet