Formido Swift Cup

Swift Cup: David Verzijlbergen ook in race 2 superieur (update)

480 podium 0514

David Verzijlbergen heeft op TT Circuit Assen ook de tweede Formido Swift Cup wedstrijd op zijn naam geschreven. Even leek de winnaar van race één concurrentie te krijgen van Alain Mossinkoff, maar tegen het einde wist Verzijlbergen toch weer afstand te nemen van zijn Certainty Racing-teamgenoot. Met een derde plaats maakte Maurits Sandberg het succes van het Certainty Racing Team net als in race één compleet. In de Formido Swift Cup Model 2011 ging de zege opnieuw naar Niels Kool, voor Pim Speelman en Teun van Dam.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Co van der Gragt


480 start 0390


Bij de start van de tweede Formido Swift Cup wedstrijd is het net als in race één David Verzijlbergen die vanaf poleposition de kop pakt. Op twee Alain Mossinkoff terwijl Benjamin van den Berg in de eerste bocht een poging doet om Maurits Sandberg van de derde plaats te verdringen. De Harders Plaza-rijder komt daarbij echter even buiten de baan en moet op plaats vier weer invoegen. Daarachter Gerard de Nooij, Niels Kool, Jos Veldboer, een goed gestarte Pim Speelman, Teun van Dam en Steven van der Ploeg.

480 verzijlbergen mossinkoff 0457

Meteen neemt Verzijlbergen afstand, al probeert Mossinkoff wel aan te haken. Van den Berg geeft zich zeker niet zomaar gewonnen en valt Sandberg aan om plaats drie alsnog te veroveren. Achter een op de vijfde plaats rondgaande De Nooij en Kool op zes, hebben Van Dam, Veldboer en Speelman elkaar gevonden. In de Haarbocht gaat het echter mis tussen Speelman en Van Dam, waarbij de laatste spint en terugvalt tot bij hekkensluiter Van der Ploeg.


480 mossinkoff 0473

Aan kop draait Verzijlbergen onbezorgd zijn rondjes en weet opnieuw zijn voorsprong op Mossinkoff op één seconde te consolideren. Sandberg heeft na vier ronden niet zoveel meer te duchten van Van den Berg die echter op zijn beurt De Nooij langzaam ziet naderen. Op een zesde plaats is Kool leider in de Formido Swift Cup Model 2011, gevolgd door Veldboer, Speelman (2de in de klasse Model 2011), Van Dam (3de in de klasse Model 2011) en Van der Ploeg (4de in de klasse Model 2011).

In de zesde ronde gaat het mis bij Van den Berg die buiten de baan raakt en moet worden weggesleept. In eerste instantie lijkt het er even op dat de safetycar de baan op zal komen, maar uiteindelijk valt dit mee en kan de wedstrijd gewoon worden voorgezet. Aan kop heeft Mossinkoff een paar meter goedgemaakt ten opzichte van Verzijlbergen.

480 sandberg 0452

Sandberg heeft nu op drie helemaal niets meer te duchten terwijl De Nooij door het wegvallen van Van den Berg is opgeschoven naar plaats vier.

480 de nooij 0461

Het lijkt er echter op dat Verzijlbergen de situatie volledig onder controle heeft want als Mossinkoff even dichterbij komt, neemt de leider in de volgende ronde ook weer wat meer afstand. Sandberg ligt na negen ronden al op 14 seconden terwijl Kool De Nooij passeert en inmiddels als leider in de klasse voor het Model 2011 op plaats vier algemeen is aangeland. Op vijf De Nooij, gevolgd door Speelman, Veldboer, Van Dam en Van der Ploeg.

In de slotfase neemt Verzijlbergen dan toch weer afstand en stelt zo zijn tweede zege van de dag veilig. Mossinkoff rijdt onbedreigd naar plaats twee terwijl Sandberg het Certainty Racing Team podium compleet maakt.


480 kool 0466


Met een vierde plaats is Kool de winnaar in de Formido Swift Cup Model 2011, op vijf gevolgd door De Nooij, Speelman als tweede in de klasse Model 2011, Veldboer, Van Dam (3de klasse Model 2011) en Van der Ploeg (4de klasse Model 2011).

 

Update
Enkele uren na de wedstrijd wordt bekend dat de Swift van Niels Kool door de wedstrijdleiding uit de uitslag is gehaald vanwege een technische onvolkomenheid.

Uitslag race 2 Formido Swift Cup
Dutch Power Pack Festival, TT Circuit Assen, zondag 9 juni 2013
1. David Verzijlbergen (Certainty Racing Team) 12 ronden
2. Alain Mossinkoff (Certainty Racing Team) + 2.011
3. Maurits Sandberg (Certainty Racing Team) + 20.853
4. Gerard de Nooij (Racing Team Welzorg/Team Bleekemolen) + 45.077
5. Pim Speelman (Oak Motorsport) + 49.180
6. Jos Veldboer (Dekker Racing) + 50.045
7. Teun van Dam (Dekker Racing) + 1.01.195
8. Steven van der Ploeg + 1.45.807

UItgevallen
Benjamin van den Berg (Harders Plaza) op 6 ronden

Gediskwalificeerd
Niels Kool (Technische onvolkomenheid)

Uitslag Formido Swift Cup Model 2011
1. Pim Speelman (Oak Motorsport)
2. Teun van Dam (Dekker Racing)
3. Steven van der Ploeg

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet