IndyCar

Indycar: Vierde Texas Motor Speedway zege voor Helio Castroneves.

Penske-coureur Helio Castroneves zegevierde voor de vierde maal in zijn carrière op de Texas Motor Speedway en kon eindelijk weer eens op traditionele wijze de hekken beklimmen. Tevens nam Castroneves in de kampioenschapsstand de leiding van Marco Andretti over.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Start Texas
Start van de Indycar-wedstrijd in Texas. Gezien de leegte op de tribunes jammer genoeg niet echt een markt voor Indycar.

Vierde Texas Motor Speedway zege voor Helio Castroneves
Penske-coureur Helio Castroneves zegevierde voor de vierde maal in zijn carrière op de Texas Motor Speedway en mocht eindelijk weer eens als "Spyderman" in de hekken klimmen. Spyderman Castroneves zegevierde met een voorsprong van ruim vijf seconden op regerend kampioen Ryan Hunter Reay die van de 228 wedstrijdronden er 35 aan de leiding reed. Tony Kanaan eindigde als derde.

In de 96e ronde nam Castroneves definitief de leiding over van Marco Andretti en stond die niet meer af. Zowel Andretti als Castroneves beschikten voorafgaande aan de wedstrijd op Texas over een gelijk puntenaantal. Andretti reed ruim 53 ronden aan de leiding maar viel naar de vijfde plek terug. Het puntenverschil tussen Castroneves en Andretti bedraagt nu 22 punten.

Nadat Castroneves in de 96e ronde de leiding had overgenomen beschikte hij al snel over een voorsprong van ruim 14 seconden op Justin Wilson. Een spin van de Spanjaard Oriol Servia bezorgde Castroneves in de 114e ronde even een benauwd momentje. Maar dat was dan ook het enige.

Vervolgens reed Castroneves de resterende 131 ronden dankzij een uitstekende Team Penske strategie op kop. "Met dank aan onze ingenieur Jonathan Diuguid hielden wij de banden, brandstofverbruik en set-up uitstekend onder controle" aldus Castroneves.

Met zijn zege op de Texas Motor Speedway was Helio Castroneves de zevende verschillende winnaar in acht wedstrijden. Voor de Braziliaan betekende het tevens de 28e Indycar-overwinning in zijn carrière. En sinds Twin Ring Motegi 2010 de eerste op een oval voor de Braziliaan.


2013 HC Texas Winner
Helio Castroneves won zijn 28e Indycar-wedstrijd in Texas.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet