Sportscars

Sportscars: Wolf Racing in 2014 officieel in United Sports Car Racing

Wolf Racing keert terug op de Amerikaanse circuits.36 jaar geleden was het merk actief in de toenmalige CanAm series. In 2014 keert het merk in het nieuwe United Sports Car Racing kampioenschap terug in de USA. Dit meldt het Italiaanse vakblad Autosprint deze week.

Tekst Willem J. Staat
Foto Wolf

2013 Grand-Am Wolf2014
Wolf Racing gaf eerder deze week een "'artist's impression" van de monocoque vrij.

Wolf Racing in 2014 officieel in United Sports Car Racing
Wolf Racing keert na een afwezigheid van 36 jaar terug op de Amerikaanse circuits. Bij Wolf werd een overstap naar de VS al vier jaar lang overwogen. De fusie tussen ALMS en GrandAm betekende voor Wolf Racing een uitstekende aangelegenheid om de stap definitief te maken. De typebenaming van USCR GrandAm Prototype zou GB09 DP bedragen. Technisch directeur Riccardo Romanelli en Claudio Gonnella zijn verantwoordelijk voor het ontwerp.
Dit seizoen concentreert men zich bij Wolf nog op de Speed Euroseries waarin Ivan Bellarossa vorig jaar kampioen werd. Recentelijk won Bellarossa samen met Alessandro Latif de 6U van Vallelunga in een Wolf GB08. Tijdens de 24U van Daytona kwam Ivan Bellarossa voor het team van Starworks met een Chevrolet Corvette uit.

BMW motoren
Volgens Autosprint zou er al een contract met BMW getekend zijn voor de motorenleverantie. In totaal behaalde de Wolf GB08 in diverse CN kampioenschappen ruim 30 overwinningen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet