Diversen

Div: Fraai programma bij Dutch Power Pack Festival op TT Circuit Assen

Persbericht - Dutch Power Pack Festival Assen 2013-pre-schotanus1

In het weekend van 8 en 9 juni vindt op TT Circuit Assen het Dutch Power Pack Festival plaats. Op het racemenu staan wedstrijden van het Dutch Power Pack, de verzamelnaam van de belangrijkste nationale autosportkampioenschappen. Het programma wordt verder omlijst door wedstrijden van diverse gastraceseries en veel entertainment op de paddock met onder ander de Formido Sterren on Tour-karavaan.

Tekst en foto's: PR

Het HDI-Gerling Dutch GT4 Championship, een van de spannendste raceseries in Nederland, beleeft zijn seizoensstart op TT Circuit Assen. Bij het Dutch Power Pack Festival verschijnen er zowel Nederlandse, als Europese teams aan de start. Gestreden wordt met spectaculaire raceauto's als Aston Martin GT4, BMW M3, Chevrolet Camaro, Corvette C6, Ginetta G50, Lotus Evora en Porsche 911 GT4. Nieuw dit jaar is dat er per auto zowel een 'Pro' als een 'Am'-rijder staat ingeschreven, wat zorgt voor veel nieuwe rijdersduo's.

Persbericht - Dutch Power Pack Festival Assen 2013-pre-schotanus3

Een andere topserie op het programma is de Formido Swift Cup. In deze merkencup voor beginnende coureurs wordt met gelijkwaardige Suzuki Swift Sport bolides gestreden om elke centimeter van het Drentse asfalt. David Verzijlbergen, uitkomend voor Certainty Racing, leidt de dans om de titel, maar hierbij voelt hij de hete adem van onder andere Jeffrey Rademaker en Alain Mossinkoff in zijn nek. De Formido Swift Cup heeft twee wedstrijden op het programma.

Persbericht - Dutch Power Pack Festival Assen 2013-pre-schotanus2

Ook de Dutch Renault Clio Cup heeft twee manches staan. Deze spectaculaire raceserie leverde in 2010 al een prachtige show op de Drentse omloop en dit jaar zal dat niet anders zijn. Ondanks dat Sebastiaan Bleekemolen aan de leiding gaat in het kampioenschap, heeft de concurrentie de afgelopen races bewezen veel tegenstand te kunnen bieden. Zo zullen Robert van den Berg, Ronald Morien, Melvin de Groot, Paul Harkema en de snelle Marcel Dekker alles uit de kast halen om de zege te pakken.

Vanzelfsprekend mag ook het Burando Production Open niet ontbreken bij het Dutch Power Pack Festival. Het multi-merkenkampioenschap kwam nog nooit eerder in actie op TT Circuit Assen, waardoor het voor kampioenschapsleider Cees de Haan van de belang zal zijn om snel een goede setup voor zijn SEAT Leon Supercopa te vinden. Naast bolides als de Alfa Romeo 147 GTA, Audi TT en BMW 123d, maken ook een aantal deelnemers uit de DNRT E30 Cup de reis naar Assen om zich in de BPO-strijd te mengen.

Persbericht - Dutch Power Pack Festival Assen 2013-pre-schotanus4

Ook de snelste merkencup uit de Benelux geeft acte de présence. Maar liefst drie wedstrijden staan er op het programma voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. De wedstrijdserie, met krachtige Porsches modellen als de 997 GT3 Cup en 996 GT3 Cup, kent een divers startveld van coureurs uit Nederland, België en Groot-Brittannië.

Een andere gastserie is de Cup & Tourenwagen Trophy, de serie die open staat voor diverse cuprace bolides en toerwagens uit voormalige merkencups en kampioenschappen. Zo is op TT Circuit Assen een aantal coureurs actief met Renault Clio Sport bolides, terwijl ook een Honda Civic en VW Golf eveneens deel uitmaken van de starting grid. Het kampioenschap staat ook open voor de zwaardere toerwagens, met als resultaat ook een inschrijving van de krachtige SEAT Leon WTCC.

Naast het rijkelijk gevulde raceprogramma is er ook op de paddock veel te beleven. Zo is mede dankzij Formido Bouwmarkten een aantal artiesten te gast van Formido Sterren on Tour en is er bij goede weersomstandigheden de Autoschoon.nl Bikini Car Wash in het rennerskwartier.

Toegangskaarten zijn aan de kassa's van TT Circuit Assen verkrijgbaar voor € 15,00 per stuk en zijn het hele weekend geldig. De kaart geeft op beide dagen toegang tot het gehele terrein inclusief het rennerskwartier waar alle raceteams staan opgesteld en de auto's dus van dichtbij te zien zijn. Kinderen tot 12 jaar krijgen gratis toegang.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet