IndyCar

Indycar: Verrassende zege voor Mike Conway in Detroit

De Brit Mike Conway heeft op Belle Isle in Detroit de eerste Indycarwedstrijd op zaterdag gewonnen. Mocht Conway er vandaag in slagen om ook de tweede race op zijn naam te schrijven dan wacht hem nog eens een extra bonus van U$ 50.000 prijzengeld. Regerend kampioen Ryan Hunter Reay eindigde als tweede.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2013 Mike Conway Winnaar Belle Isle
Na diverse zware crashes op de ovals durft Mike Conway alleen nog maar op de roadcircuits te rijden, maar pakte direct bij zijn terugkeer de zege op Belle Isle.


Verrassende zege voor Mike Conway in Detroit
Mike Conway heeft in Detroit op Belle Isle de eerste Indycarwedstrijd op zijn naam geschreven. De Brit vertrok als tweede vanaf de eerste startrij en nam in de 44e van de 70 ronden tellende wedstrijd de leiding van regerend kampioen Ryan Hunter Reay over. Met een voorsprong van ruim 20 seconden behaalde Conway een overtuigende zege. In 2011 behaalde Conway zijn eerste zege in Long Beach. Mike Conway: "De baan werd steeds beter. Je moest blijven pushen en een gat slaan. De strategie werkte perfect en aan het einde wilde ik gewoon nog meer rondes doen." Conway behaalde tevens de pole voor R2 in de kwalificatiesessie die zes uur voorafgaande aan de eerste wedstrijd plaatsvond.Regerend IZOD Indycarkampioen Ryan Hunter Reay eindigde met 12.9707 seconden achterstand als tweede, gevolgd door Conway's teamgenoot Justin Wilson en Ganassi-coureur Scott Dixon.

Ryan Hunter Reay: "The Dallara DHL Chevrolet deed het goed in de middelste stint maar met de roodgemarkeerde banden hadden wij totaal geen grip. Ik ben er niet zeker van of we iets teveel van de banden verbruikt hebben. Mike Conway verrichtte uitstekend werk. Op de zwart gemarkeerde banden waren wij net zo snel en het was nog niet voldoende. In het middelste gedeelte had hij zo enorm veel voorsprong. Prachtig werk van Dale Coyne Racing en van Mike om direct bij zijn comeback te winnen. Wij hadden deze wedstrijd graag voor Chevrolet willen winnen"

2013 Start Belle Isle Indycar
Mike Conway voert het veld aan.

Direct bij de start reed A.J. Allmendinger over de bolide van Scott Dixon heen en kon direct als eerste uitvaller genoteerd worden A.J. Allmendinger: "Het werd een beetje krap bij de start en ik reed achterop bij Dixon. Dat was het wel!" Sebastien Saavedra viel in de 32e ronde na een aanrijding met Marco Andretti uit. "Het is frustrerend om te zien dat Marco Andretti er met zijn vuile trucjes telkens mee wegkomt. De auto was perfect. Hij heeft mij er gewoon vanaf gezet. Voor True Car Racing een erg ongelukkige situatie."foeterde Saavedra.

Uitslag
1. Mike Conway Dallara Honda 70 ronden
2. Ryan Hunter Reay Dallara Chevrolet 70 ronden
3. Justin Wilson Dallara Honda 70 ronden
4. Scott Dixon Dallara Honda 70 ronden
5. Helio Castroneves Dallara Chevrolet 70 ronden
6. Dario Franchitti Dallara Honda 70 ronden
7. Josef Newgarden Dallara Honda 70 ronden
8. Will Power Dallara Chevrolet 70 ronden
9. Graham Rahal Dallara Honda 70 ronden
10. James Jakes Dallara Honda 70 ronden

2013 Mike Conway Belle Isle Aktie
Mike Conway op weg naar de zege op Belle Isle. Direct vanaf de luie zetel zo in de cockpit, zoals enkele van zijn collega's het zo fraai wisten te verwoorden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet